Σε έναν ημιτελικό, όπου χάθηκε το μέτρημα για το πόσες φορές σταμάτησε εξ αιτίας του ψιλόβροχου, η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αλεξάντρα Εάλα, γνώρισε την ήττα με 7-5, 3-6, 6-4 μένοντας εκτός τελικού στο WTA του Χονγκ Κονγκ κι ολοκληρώνοντας τη φετινή της σεζόν.
Σετ ανατροπών και 0-1
H Εάλα άρχισε εντυπωσιακά τον ημιτελικό και κατακτώντας τους πρώτους οκτώ πόντους προηγήθηκε 2-0.
Η παίκτρια από τις Φιλιππίνες έφθασε το σερί της στο 10-0 όμως η Σάκκαρη μετά το 0-30, κατέκτησε το 3ο game (2-1).
Η Ελληνίδα παίκτρια βρέθηκε ξανά σε δύσκολη θέση (0-40) στο 5ο game, ισοφάρισε, «έσβησε» νέο break point, μειώνοντας σε 3-2.
Στο 6ο game η Σάκκαρη δημιούργησε διπλό break point, το πέτυχε στην 1η ευκαιρία, ισοφαρίζοντας σε 3-3.
Όμως δεν έδωσε συνέχεια, με την Εάλα να απαντά με τον ίδιο τρόπο, προβάδισμα 15-40, break και 4-3.
Ο χορός των break συνεχίστηκε, με τη Σάκκαρη να προηγείται 15-40, να κλείνει αμέσως το game, ισοφαρίζοντας σε 4-4.
Η Εάλα είχε δύο νέες ευκαιρίες για break στο 9o game, όμως αυτή τη φορά η Σάκκαρη είχε τις λύσεις, προσπερνώντας με 5-4.
H Εάλα ισοφάρισε 5-5, με το 3ο break point στη 10η ευκαιρίας της, ανέκτησε την πρωτοπορία (6-5) κι έχοντας το σερβίς, κατέκτησε το 1ο σετ με 7-5.
Εν μέσω διακοπών το 1-1
Η Σάκκαρη σώζοντας break point και μετά το 2ο αβαντάζ, έκανε το 1-0 στο ξεκίνημα του 2ου σετ, προηγήθηκε 15-40 στο 2ο game, στη 2η ευκαιρία της έφθασε στο break, κάνοντας το 2-0.
Η Εάλα προηγήθηκε με 0-30 στο 3ο game, όμως η Σάκκαρη με τέσσερις διαδοχικούς πόντους έφθασε στο 3-0.
Με άνεση η Σάκκαρη πέτυχε το 4-1, η Εάλα με love game μείωσε σε 4-2, με τη Σάκκαρη να βρίσκει τις λύσεις για να κλείσει το 7ο game για το 5-2.
Στη διάρκεια του 8ου game υπήρξαν δύο διακοπές εξ αιτίας της βροχής, με την Εάλα να το κατακτά (5-3). Η Εάλα απείλησε με διπλό break point (15-40), για να έρθει νέα ολιγόλεπτη διακοπή και με την επανέναρξη του τελικού η Σάκκαρη να αντιστρέψει την κατάσταση και να κατακτήσει το σετ με 6-3.
Η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε κι αποκλεισμός
Η Εάλα διατήρησε το σερβίς της για το 1-0, βρέθηκε να έχει break point (30-40) στο 2o game, η Σάκκαρη ισοφάρισε, για να ακολουθήσει νέα διακοπή, για να καθαριστεί το κορτ από το ψιλόβροχο.
Όταν το παιχνίδι άρχισε και πάλι η Εάλα βρήκε το 15ο συνολικά break point στον αγώνα, η Σάκκαρη υπέπεσε σε διπλό λάθος για να γίνει το 2-0.
Τα δεδομένα έγιναν πιο δύσκολα για τη Σάκκαρη, που έχασε δύο break points και την Εάλα να ξεφεύγει με 3-0. Μετά τη νέα διακοπή για να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος, η Σάκκαρη μείωσε σε 3-1 και την Εάλα να απαντά με love game (4-1).
H Σάκκαρη άντεξε, έσωσε τρία break points στο 6o game, μειώνοντας σε 4-2 και στη συνέχεια με το 4ο δικό της break μείωσε σε 4-3.
Ο ημιτελικός είχε φθάσει στην κορύφωσή του, η Σάκκαρη «σβήνοντας» άλλα δύο break point ισοφάρισε σε 4-4. Η Εάλα έκανε το 5-4, με διπλό λάθος από τη Σάκκαρη βρέθηκε με διπλό match point και στη 2η ευκαιρία της έφθασε στο 6-4 και στην πρόκριση
Πηγή: https://www.gazzetta.gr/