Ενημερωτική ομιλία για τη μνήμη, την άνοια και την υποστήριξη των φροντιστών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 το πρωί, στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Αναστάσιος Δάρδας».
Την εκδήλωση διοργανώνουν το Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, την Εθελοντική Δράση Πολιτών Σιάτιστας και τον Δήμο Βοΐου.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η έγκαιρη αναγνώριση των πρώτων σημείων διαταραχής της μνήμης και της άνοιας, καθώς και ο ρόλος της πρωτοβάθμιας φροντίδας. Για το θέμα «Πότε να ανησυχούμε για τη μνήμη: Κατανοώντας τα πρώτα σημάδια. Ο ρόλος του γενικού γιατρού» θα μιλήσουν οι γενικοί ιατροί του Ενιαίου Κοινωνικού Δικτύου Δυτικής Μακεδονίας, Μαρία Μόσχου και Ματίνα Κουντουρά.
Ο ειδικός νευρολόγος Κωνσταντίνος Δακής θα αναπτύξει το θέμα «Μνήμη: Από την απλή διαταραχή στην άνοια», ενώ η κοινωνική λειτουργός MSc του Ενιαίου Κοινωνικού Δικτύου Δυτικής Μακεδονίας, Αναστασία Βαβλιάρα, θα μιλήσει για την υποστήριξη των φροντιστών και το προστατευτικό πλαίσιο φροντίδας.
Η ενημερωτική δράση απευθύνεται σε πολίτες, οικογένειες, φροντιστές και επαγγελματίες, με στόχο την ενημέρωση για την έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων, αλλά και τις διαθέσιμες δυνατότητες και δομές υποστήριξης.
Κώστας Βάνης
Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr
