Μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση των Γρεβενών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης «Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ».
Το χορευτικό παρουσίασε Λαζαριάτικα και Πασχαλιάτικα τραγούδια, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή των Βεντζίων, αναδεικνύοντας μέσα από τη μουσική και τον χορό έθιμα και στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς των Γρεβενών.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Λαογραφικό Όμιλο Κοζάνης «Φίλοι της Παράδοσης», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης. Ομιλητής ήταν ο καθηγητής Γλωσσολογίας Κωνσταντίνος Ντίνας, ενώ την παρουσίαση και την επιμέλεια των κειμένων είχε η ιστορικός MSc Έφη Κατσόγιαννου-Τριανταφύλλου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη ο Σύλλογος Αβδελλιωτών Τυρνάβου «Η Βασιλίτσα» και ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Σαμαριναίων Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή», συμβάλλοντας στην παρουσίαση και διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης.
Κώστας Βάνης
Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr


