Στη Δυτική Μακεδονία θα βρεθεί την Παρασκευή 28 Αυγούστου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί το βράδυ της Πέμπτης στη Φλώρινα, όπου θα διανυκτερεύσει, ενώ το πρωί της Παρασκευής θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των επισκέψεών του στην περιοχή.
Πρώτος σταθμός θα είναι οι εγκαταστάσεις της εταιρείας Tottis Foods International στη Βιομηχανική Περιοχή Φλώρινας. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη δημοτική επιχείρηση «Ξινό Νερό», καθώς και την επιχείρηση τυροκομικών προϊόντων «Γκρέκα».
Το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Πτολεμαΐδα, όπου θα επισκεφθεί την επένδυση της εταιρείας Wonderplant. Ακολούθως θα βρεθεί στη μονάδα ΣΗΘΥΑ της ΔΕΗ στην Καρδιά Πτολεμαΐδας, έναν σταθμό που συνδέεται με το ευρύτερο ζήτημα της ενεργειακής μετάβασης της περιοχής.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας θα είναι το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία θα ολοκληρωθεί στην Κοζάνη.
Στις 18:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με πολίτες της Κοζάνης, σε μια ανοιχτή επαφή που αναμένεται να αποτελέσει το τελευταίο σκέλος της περιοδείας του στην περιοχή.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται ενόψει και της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε επιχειρήσεις, παραγωγικές μονάδες, ενεργειακές υποδομές και δομές υγείας, αναδεικνύοντας βασικούς τομείς για την αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας.
Γιώργος Κραστάνας
Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr