Ο Εξωραϊστικός Μορφωτικός Όμιλος Δεσκάτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Δεσκάτης, διοργάνωσε το 6ο Αντάμωμα Δεσκατιωτών την Παρασκευή 7 Αυγούστου, με τίτλο «Ήχοι και Χρώματα της Ελληνικής Παράδοσης», στην κεντρική πλατεία Δεσκάτης.
Μετά από πρόσκληση του ΕΜΟΔ, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης «Ο Αιμιλιανός», μαζί με άλλες έξι χορευτικές ομάδες και συνολικά 170 χορευτές, συμμετείχε στην εκδήλωση με σκοπό την ανάδειξη της αξίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Χοροί από τη Δεσκάτη, τα Γρεβενά, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Ημαθία, τη Φλώρινα και την Αλμωπία, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, σε μια όμορφη βραδιά γεμάτη παραδοσιακούς ρυθμούς.
Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης «Ο Αιμιλιανός» παρουσίασε παραδοσιακούς γρεβενιώτικους χορούς, δημιουργώντας μια γρεβενιώτικη πανηγυρική αίσθηση στην εκδήλωση. Ως έβδομο και τελευταίο χορευτικό στη σειρά, ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με τα γρεβενιώτικα γυρίσματα, γεμίζοντας την πλατεία με χορό.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης ευχαριστεί θερμά τον ΕΜΟΔ τόσο για την τιμητική πρόσκληση στη συμμετοχή σε αυτή την υπέροχη βραδιά, σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, όσο και για την εξαιρετική φιλοξενία και εξυπηρέτηση όλων των χορευτικών ομάδων, όπου η προθυμία και η φροντίδα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Τέτοιες εκδηλώσεις, που σέβονται και αναδεικνύουν τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης «Ο Αιμιλιανός» θα συνεχίσει να στηρίζει δυναμικά.

Γιώργος Κραστάνας
Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr