Ο Δήμος Κοζάνης διοργανώνει το «Φεστιβάλ Τεχνολογίας» την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 19:00, στην κεντρική πλατεία Νίκης, στο πλαίσιο των φετινών Λασσανείων.
Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και οικογένειες, δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς επισκέπτες να γνωρίσουν τον κόσμο της τεχνολογίας μέσα από διαδραστικές και εκπαιδευτικές δράσεις.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτική ρομποτική, εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας (VR), green screen photobooth, τρισδιάστατη εκτύπωση και δημιουργία με 3D pens, 3D ζωγραφική, δράσεις παραγωγής ενέργειας με ποδήλατο (bike powered experience), καθώς και επιδείξεις από robot dog.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προγραμματίσουν ρομπότ, να δοκιμάσουν εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, να δημιουργήσουν τρισδιάστατες κατασκευές και να γνωρίσουν σύγχρονες τεχνολογίες μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.
Η είσοδος στο «Φεστιβάλ Τεχνολογίας» είναι ελεύθερη για το κοινό.
Κώστας Βάνης
Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr