Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, θρησκευτική ευλάβεια και μαζική συμμετοχή πιστών πραγματοποιήθηκαν στα Γρεβενά οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Αχιλλίου, το διήμερο 14 και 15 Μαΐου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της παραμονής της εορτής στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου, όπου τελέστηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων και πλήθους πιστών.
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε μια κατανυκτική πομπή με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, πολιτιστικών συλλόγων, σημαιοφόρων μαθητών και στρατιωτικού αγήματος.
Η πομπή κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας και εκφωνήθηκε Θείο Κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν ανήμερα της εορτής με την τέλεση του Πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου, παρουσία πλήθους πολιτών που προσήλθαν για να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο της πόλης.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης, ανέφερε ότι ο Άγιος Αχίλλιος αποτελεί σημείο αναφοράς για τα Γρεβενά και πηγή δύναμης και αισιοδοξίας, τονίζοντας πως η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αποδεικνύει ότι οι παραδόσεις, η πίστη και η ενότητα παραμένουν ζωντανές στον κοινωνικό ιστό της περιοχής. Παράλληλα, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους δημότες με υγεία, πρόοδο και ευημερία.
Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν, μεταξύ άλλων, ο Γ.Γ. του Δήμου Ιωάννης Ντόλιας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιφιγένεια Μπαρλαγιάννη, οι Αντιδήμαρχοι και τοπικοί εκπρόσωποι.
Κώστας Βάνης
Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr



