Τρίτη 21 Απριλίου 2026

Στην κορυφή του Eurobot Serbia η επιστημονική φοιτητική ομάδα Hyperion Robotics του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Στην κορυφή του Eurobot Serbia η επιστημονική φοιτητική ομάδα Hyperion Robotics του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Την 1η θέση κατέκτησε η φοιτητική ομάδα ρομποτικής Hyperion Robotics του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην πρώτη της συμμετοχή στον διαγωνισμό Eurobot Serbia 2026, που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Απριλίου στο Novi Sad.

Ο διαγωνισμός αποτέλεσε προκριματικό γύρο του διεθνούς Eurobot, με φοιτητικές ομάδες από διάφορες χώρες να διαγωνίζονται στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη αυτόνομων ρομποτικών συστημάτων, ικανών να εκτελούν σύνθετες αποστολές σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα.

Με θέμα «Winter is coming», η φετινή διοργάνωση περιλάμβανε απαιτητικές δοκιμασίες υψηλού επιπέδου, που απαιτούσαν ακρίβεια, συντονισμό και τεχνική αρτιότητα. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ξεχώρισε για την απόδοση και την αξιοπιστία της, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της και στο SIMAs racing, όπου κατέκτησε επίσης την 1η θέση.

Η αποστολή αποτελούνταν από οκτώ μέλη, με επικεφαλής τον Αντώνη Χατζησάββα, ο οποίος τόνισε ότι η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνέβαλε στην επιβεβαίωση της ορθής λειτουργίας των συστημάτων και ενισχύει την προσπάθεια για νέα διάκριση στον τελικό του Eurobot στη Γαλλία.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνεχάρη την ομάδα Hyperion Robotics για τη διάκριση και τη συνολική της παρουσία, υπογραμμίζοντας ότι η επιτυχία αυτή αναδεικνύει το έργο που παράγεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τις δυνατότητες των φοιτητών να διακρίνονται σε διεθνές επίπεδο.

 

Στην κορυφή του Eurobot Serbia η επιστημονική φοιτητική ομάδα Hyperion Robotics του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Γιώργος Κραστάνας



Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ