Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025

Άνοιξε και επίσημα για πρώτη φορά τις πύλες του το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας στη Γαλατινή του Δήμου Βοΐου με τη συμμετοχή 80 εκπαιδευόμενων

Άνοιξε και επίσημα για πρώτη φορά τις πύλες του το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας στη Γαλατινή του Δήμου Βοΐου με τη συμμετοχή 80 εκπαιδευόμενων

Σε λειτουργία βρίσκεται μια νέα εκπαιδευτική δομή στον Δήμο Βοΐου, καθώς το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας υποδέχθηκε για πρώτη φορά 80 ενήλικες εκπαιδευόμενους στο Γυμνάσιο Γαλατινής, όπου στις 1/12 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός με την παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή, του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Λυσσαρίδη, Αντιδημάρχων και του Προέδρου της Κοινότητας, Κωνσταντίνου Τσολάκη.

IMG 20251201 183802

Στην παρασκήνια της ίδρυσής του βρίσκεται μια πολυετής και μεθοδική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, που επιδίωξε να προσφέρει στους δημότες μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση και στην απόκτηση τίτλου σπουδών με ουσιαστικό αντίκτυπο στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Με έμφαση στο ανθρωποκεντρικό στοιχείο, ο Δήμαρχος Βοΐου τόνισε στον χαιρετισμό του τη σημασία της νέας δομής και ευχαρίστησε τα στελέχη του Δήμου —με ιδιαίτερη αναφορά στην Αντιδήμαρχο Τζένη Γκέσου— για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του εγχειρήματος.

IMG 20251201 183808

Παράλληλα, ο Υποδιευθυντής του ΣΔΕ Κοζάνης, Αθανάσιος Δαζάνης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο και ευχήθηκε καλή συνεργασία.

Η λειτουργία του Σχολείου Β’ Ευκαιρίας διευκολύνει ουσιαστικά τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι πλέον δεν χρειάζεται να μετακινούνται σε όμορους Δήμους για να φοιτήσουν.

IMG 20251201 183724

Κώστας Βάνης
 



Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ