Κόλαση στα ΗΑΕ: Τινάχτηκαν 10 τάνκερ στον αέρα - Mετέφεραν ιρανικό πετρέλαιο - Δολιοφθορά ή αεροπορικό κτύπημα;

Κόλαση στα ΗΑΕ: Τινάχτηκαν 10 τάνκερ στον αέρα - Mετέφεραν ιρανικό πετρέλαιο - Δολιοφθορά ή αεροπορικό κτύπημα;

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από λίγο στο λιμάνι Fujairah των ΗΑΕ όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με το sputniknews.com.

Την στιγμή που συνέβη το γεγονός πετούσαν από πάνω αμερικανικά και γαλλικά μαχητικά και σύμφωνα με το λιβανέζικο al-Mayadeen η πραγματική αιτία του ατυχήματος ακόμα παραμένει άγνωστη αλλά όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για κτύπημα μάλλον από τους Δυτικούς.

Αυτή την στιγμή επτά τάνκερ καίγονται και μένει να φανεί τι εθνικότητας είναι και ποιας χώρας το πετρέλαιο μετέφεραν. Σύμφωνα με άλλες πηγές τα τάνκερ είναι δέκα που έχουν υποστεί καταστροφές

Πάντως οι τοπικές αρχές αρνούνται ακόμα και την ύπαρξη του γεγονότος.

"The press service of the Fujairah government denied media reports about powerful explosions in the emirate's port earlier this day and confirmed that ship traffic is as usual," όπως αναφέρει το WAM news agency.

Eίτε σφάλουν τα ρωσικά ΜΜΕ είτε λένε ψέματα οι τοπικές αρχές. Πάντως οι τοπικές αρχές δεν θα ήθελαν να παραδεχτούν πως ιρανικό πετρέλαιο μεταφέρεται από τα λιμάνια των ΗΑΕ.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/771934_ektakto-ishyres-ekrixeis-se-limani-ton-iae-kaigontai-epta


Πρόσφατα στην ίδια κατηγορία