Πετρούνιας: Έδωσα και την ψυχή μου για αυτό το μετάλλιο

Πετρούνιας: Έδωσα και την ψυχή μου για αυτό το μετάλλιο


Ενθουσιασμένος τον άθλο του, να κατακτήσει τρίτο σερί χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο αγώνισμα των κρίκων, δήλωσε για άλλη μια φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Μιλώντας στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης εξομολογήθηκε ότι έδωσε την ψυχή του γι’ αυτό το μετάλλιο μετά την εντυπωσιακή παρουσία Ελλήνων στον τελικό του αγωνίσματος.

«Είμαι ενθουσιασμένος, γιατί ήταν πολύ δύσκολο για μένα, με το πρόβλημα που έχω στον ώμο. Νομίζω ότι η επιτυχία ήταν 50% με το σώμα και 50% με την ψυχή» είπε, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την παρουσία των Ελλήνων στην εξέδρα του γυμναστηρίου:

«Ήταν καταπληκτικό. Ξεκίνησα για να κάνω την προθέρμανση και όταν επέστρεψα στην Αρένα είδα όλες αυτές τις ελληνικές σημαίες. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έχουμε 5.000 Έλληνες που εργάζονται στη Ντόχα, αλλά δεν περίμενα να είναι τόσοι πολλοί εδώ. Όταν έφτασε η στιγμή να αγωνιστώ, ο προπονητής μου είπε: Κάν’το για αυτούς. Έδωσα όλη μου την ψυχή για να πάρω το χρυσό μετάλλιο».

Για το αν αμέσως μετά το τέλος της προσπάθειάς του σκέφτηκε ότι θα πάρει τη νίκη, παρ’ όλο που αγωνίστηκε πρώτος, απάντησε: «Ναι, γιατί η προσπάθειά μου ήταν καλή και η έξοδος πετυχημένη. Όμως το επίπεδο των αθλητών ήταν αρκετά υψηλό και όταν είδα την βαθμολογία, δεν ήμουν τόσο σίγουρος, αλλά πάλι σκέφτηκα ότι θα ήταν αρκετή για να νικήσω».


Ο Πετρούνιας αναμένεται να επιστρέψει το βράδυ του Σαββάτου (21:30) στην Αθήνα μαζί με την ελληνική αποστολή της ενόργανης γυμναστικής.

Ωστόσο, ο «Μίδας» των κρίκων θα για μείνει λίγες ώρες στην Αθήνα, αφού την Κυριιακή θα «πετάξει» για την Γαλλία, εκεί που τη Δευτέρα (5/11) στις 7:15 το πρωί, θα μπει για επέμβαση στο χειρουργείο Ιατρικού Κέντρου, το οποίο είναι εξιδεικευμένο για αποκατάσταση ορθοπεδικών προβλημάτων, όπως αυτό στον αριστερό ώμο του έλληνα Ολυμπιονίκη.

δείτε το βίντεο εδώ


https://www.in.gr/2018/11/03/sports/othersports/petrounias-edosa-kai-tin-psyxi-mou-gia-ayto-metallio/

 


Πρόσφατα στην ίδια κατηγορία