Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

«Βρώμικο» κύκλωμα με e-shops προκάλεσε ζημιά πάνω από 15.000.000€ στο Δημόσιο

«Βρώμικο» κύκλωμα με e-shops προκάλεσε ζημιά πάνω από 15.000.000€ στο Δημόσιο

Εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια εξόδων και πουλούσαν σε τιμές κάτω του κόστους

«Λαβράκι» έβγαλαν οι εντατικοί έλεγχοι σε e-shops από το ΣΔΟΕ, καθώς έφεραν στο φως απάτη – μαμούθ με ζημιά… πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο! 

Ειδικότερα, κατόπιν ελέγχων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αγοραπωλησίες κινητών τηλεφώνων, παιχνιδοκονσόλων, tablets και laptops μέσω διαδικτύου, διαπιστώθηκε ότι είχε στηθεί ολόκληρη κομπίνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ελέγχθηκαν 3 e-shops, αλλά και οι επιχειρήσεις που τα προμήθευαν με προϊόντα και διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα λειτουργούσε μεθοδευμένα και διαχρονικά, με την ίδρυση νομικών προσώπων με διαχειριστές ή νόμιμους εκπροσώπους φυσικά πρόσωπα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν και είχαν τα χαρακτηριστικά του «εξαφανισμένου εμπόρου».

Έκαναν «τρελές» δουλειές
Το κύκλωμα πουλούσε τα προϊόντα μέσω e-shop και δεν απέδιδε φόρους με το τέχνασμα λήψης «εικονικών» τιμολογίων εξόδων ανύπαρκτων προμηθευτών. Οι επιχειρήσεις αυτές έκαναν «τρελές» δουλειές, αφού πουλούσαν σε τιμές κάτω του κόστους.

Η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνάει τα 8.500.000 ευρώ μόνο από μη απόδοση Φ.Π.Α. για το 2018 και το 2019, ενώ εκτιμάται ότι η συνολική ζημία ξεπερνάει τα 15.000.000 ευρώ!

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται μέσω του Διαδικτύου στην πώληση προϊόντων και, σε κάθε περίπτωση, να ζητούν τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.Πηγή: https://www.newsbreak.gr/ellada/148498/kykloma-eshops-zimia-dimosio/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ