Τρίτη 16 Απριλίου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

Γ. Τράγκας: Όλοι ξέρουν στην κυβέρνηση ότι αν δεν ανοίξει το λιανεμπόριο και η εστίαση τώρα τα Χριστούγεννα, η ύφεση θα συνεχιστεί το 2021

Γ. Τράγκας: Όλοι ξέρουν στην κυβέρνηση ότι αν δεν ανοίξει το λιανεμπόριο και η εστίαση τώρα τα Χριστούγεννα, η ύφεση θα συνεχιστεί το 2021

Η Ευρώπη ανοίγει δειλά δειλά ενόψει Χριστουγέννων κάτω από αυστηρά μέτρα. Όλες οι οικονομίες που επλήγησαν από τον covid19 επανέρχονται προκειμένου να αποφύγουν μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες και με την ελπίδα ότι θα υπάρξουν πράγματι αποτελεσματικά εμβόλια τους προσεχείς μήνες.

Από ότι φαίνεται η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ανοίξει και τη δική μας αγορά στο διάστημα των εορτών. Όλοι ξέρουν στην κυβέρνηση ότι αν δεν ανοίξει το λιανεμπόριο και η εστίαση τώρα τα Χριστούγεννα, η ύφεση θα συνεχιστεί το 2021 και δεν θα υπάρξει η αναμενόμενη στροφή με μείωση των ζημιών και μικρή ανάκαμψη. Όπως μάθαμε να ζούμε με τους σεισμούς, όπως μάθαμε να ζούμε με τις θεομηνίες και τους προηγούμενους ιούς, έτσι πρέπει να μάθουμε να ζούμε και να περνάμε την εφήμερη ζωή μας με τον covid19 και τους επόμενους ιούς που θα έρθουν στο μέλλον.

Κακά τα ψέματα, γίνεται συνειδητό σε παγκόσμια κλίμακα ότι οι οπαδοί της νέας κανονικότητας, της τηλεργασίας και των τηλεαγορών, πρέπει να τα βρούνε και να συνεχίσουν με την ιδέα ότι οι άνθρωποι δεν θα ταυτιστούν ποτέ απόλυτα με τα κομπιούτερ. Και δεν θα μπορέσουν ποτέ να ζήσουν κλεισμένοι στα σπίτια αποφεύγοντας τις κοινωνικές συναναστροφές. Σίγουρα επιδιώκεται η απορρύθμιση, η επανεκκίνηση της οικονομίας υπέρ των λίγων και κατά των πολλών.

Αλλά υπάρχει τεράστια μαζική αντίδραση σε όλο τον κόσμο που αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει ζωή, δεν υπάρχει υγεία χωρίς Δημοκρατία, ατομικές ελευθερίες, εργασία και κυρίως ελευθερία της έκφρασης.
Ακόμα και οι κρυπτολάγνοι λοιμωξιολόγοι και οι γιατροί, ακόμα και οι πιο απαισιόδοξοι για την πορεία του covid19 αναγνωρίζουν ότι κάτι πρέπει να γίνει. Να υπάρξει, δηλαδή, μια χρυσή τομή μεταξύ αυστηρών μέτρων και ανοίγματος της αγοράς. Εξάλλου πρέπει να ακολουθήσουμε την υπόλοιπη Ευρώπη.

Όταν ανοίγει για τα Χριστούγεννα το Λονδίνο, όταν ανακοινώνει αποκλιμάκωση της καραντίνας ο Εμανούελ Μακρόν, όταν οι επιστήμονες βλέπουν να συγκρατείται το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, κάτι θα γίνει και στη μικρή Ελλάδα.



Πηγή: https://crashonline.gr/synenteukseis-gnwmes/1476296/g-tragkas-oloi-kseroun-stin-kyvernisi-oti-an-den-anoiksei-to-lianemporio-kai-i-estiasi-tora-ta-christougenna-i-yfesi-tha-synechistei-to-2021/




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ