Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

«Σκοτώνουν» τους μικρούς εμπόρους με το click away - Θα μείνουν όρθιες μόνον οι αλυσίδες μετά τα lockdown;

«Σκοτώνουν» τους μικρούς εμπόρους με το click away - Θα μείνουν όρθιες μόνον οι αλυσίδες μετά τα lockdown;

Φωτιά και λαύρα η ΕΣΕΕ κατά του «click away» όσο τα φυσικά καταστήματα παραμένουν κλειστά.

Το σύστημα με το οποίο ο καταναλωτής θα παραγγέλνει από το ηλεκτρονικό κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται και στη συνέχεια ο καταναλωτής θα παραλαμβάνει την παραγγελία από το φυσικό κατάστημα κατόπιν ραντεβού, προκαλεί εντάσεις με τους μικρούς και μεσαίους εμπόρους να εκφράζουν φόβους πως η συγκεκριμένη πρακτική που εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο επαναλειτουργίας της αγοράς θα λειτουργήσει υπέρ των μεγάλων λιανέμπορων που διαθέτουν εδραιωμένα ηλεκτρονικά καταστήματα.


Όπως λέει ο πρόεδρος της πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, η εν λόγω μέθοδος αγορών δεν έχει πεδίο εφαρμογής στους χιλιάδες μικρούς και μεσαίες εμπόρους, οι οποίοι δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα και τονίζει πως συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό και μάλιστα σε μια περίοδο που προτεραιότητα είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων στο ελάχιστο για την ανάσχεση του κορονοϊού. «Πρέπει να διαφυλάξουμε τον υγιή ανταγωνισμό…», λέει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ επισημαίνει πως αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγωνία του εμπορικού κόσμου είναι η κάλυψη των υποχρεώσεων του Νοεμβρίου, οι οποίες «τρέχουν» παρ’ ότι τα καταστήματα είναι κλειστά. Ο εμπορικός, όπως λέει, θα πρέπει «ανέβει έναν Γολγοθά» καθώς μέχρι τέλος Νοεμβρίου καλείται με κλειστά καταστήματα να ανταποκριθεί σε μια σειρά από υποχρεώσεις, όπως η δόση του φόρου εισοδήματος, η δόση του ΕΝΦΙΑ, τον ΕΦΚΑ και το 60% των ενοικίων.

Προφανώς στην κυβέρνηση ασχολούνται μόνον με την προστασία των μεγάλων αλυσίδων, θεωρώντας ότι οι "μικροί" δεν έχουν πιθανότητες να επιβιώσουν των περιοριστικών μέτρων.Πηγή: https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/937730_skotonoyn-toys-mikroys-emporoys-me-click-away-tha-meinoyn

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ