Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Γαλλικές φρεγάτες με πυραύλους cruise ή αμερικανικές παράκτιες MMSC -Κ.Γρίβας-Τ.Γκουριώτης απαντούν

Γαλλικές φρεγάτες με πυραύλους cruise ή αμερικανικές παράκτιες MMSC -Κ.Γρίβας-Τ.Γκουριώτης απαντούν

Κορυφώνεται η προσπάθεια μη απόκτησης από την Ελλάδα ναυτικών στρατηγικών όπλων και πιο συγκεκριμένα του πυραύλου cruise SCALP Naval που θα συνόδευε την επιλογή των γαλλικών Belh@rra ή FREMM και η κατάληξη της προσπάθειας του ΠΝ να προμηθευτεί τελικά τις φρεγάτες παρακτίου άμυνας MMSC της Lockheed Martin, οι οποίες κατά γενική ομολογία είναι μια αποτυχημένη σχεδίαση του αμερικανικού Ναυτικού το οποίο ήδη έχει σταματήσει το πρόγραμμα ναυπήγησής του.

Κατόπιν εργωδών προσπαθειών ανώτατου στρατιωτικού -όπως αναφέρουν οι «κακές γλώσσες» του ΥΠΕΘΑ- η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο να παραιτηθεί από το στρατηγικό πλεονέκτημα των γαλλικών φρεγατών και να οδεύσει προς πλοία που ελάχιστη διαφορά έχουν από τις νυν MEKO-200HN και ακριβώς το μισό βεληνεκές από το ραντάρ των Belh@rra: 250 χλμ. έναντι 500 χλμ. 

Τα παραπάνω συζητήθηκαν εκτενώς στην δημόσια συζήτηση που είχαν στην εκπομπή PRONEWS του Alert TV, ο καθηγητής Γεωστρατηγικής και προηγμένων Τεχνολογιών Κώστας Γρίβας και ο παρουσιαστής της εκπομπής και διευθυντής του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης.Πηγή: https://www.defencenet.gr/amyna/naytiko/905191_gallikes-fregates-me-pyrayloys-cruise-i-amerikanikes-parakties-mmsc-kgribas

BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ