Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Ο κ. Γεραπετρίτης άνοιξε την κερκόπορτα στην Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης άνοιξε την κερκόπορτα στην Τουρκία

Η πρωτοφανής τουρκική πρόκληση με την νέα NAVTEX που αγγίζει πλέον το Καστελόριζο φτάνοντας στα έξι μίλια αποκόπτοντάς το από τον εθνικό κορμό, οπωσδήποτε θα έπρεπε να έχουν οδηγήσει στην αποπομπή του κ. Γεραπετρίτη από την κυβέρνηση.

Η πρόσφατη δήλωση του υπουργού επικρατείας κυρίου Γεραπετρίτη ότι η «κόκκινη γραμμή της χώρας μας είναι στα έξι μίλια», έδωσε το πράσινο φως στην Τουρκία για να προβεί σε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση, που συνιστά εισβολή στην ελληνική εθνική κυριαρχία και έμπρακτη αμφισβήτηση του εθνικού κορμού. Η Τουρκία μέσω της δήλωσης του κορυφαίου υπουργού, πήρε το μήνυμα ότι μπορεί να παραβιάσει και να δημιουργήσει τετελεσμένα σε ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα, έως τα έξι μίλια. Και αυτό ακριβώς έκανε.

Εδώ προκύπτει ένα τεράστιο ερώτημα. Πως ένας υπουργός άσχετος με το αντικείμενο προέβη σε αυτή την ολέθρια για το έθνος πράξη; Με ποια ακριβώς δικαιοδοσία ο υπουργός επικρατείας καθορίζει κόκκινες γραμμές; Με ποια συνταγματική πρόβλεψη ο κύριος Γεραπετρίτης αναιρεί αυτά που έχει καταθέσει επισήμως η Ελλάδα στον ΟΗΕ αναφορικά με τα εξωτερικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο;

Και το ακόμα πιο σοβαρό ερώτημα: Γιατί ο πρωθυπουργός δεν τον έχει αποπέμψει ακόμα από το κυβερνητικό σχήμα; Πως είναι δυνατόν μετά την χτεσινή τουρκική NAVTEX ο κύριος Γεραπετρίτης να παραμένει στη θέση του; Εκτός αν εκτελούσε ο ίδιος εντολές του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, γι’ αυτό και παραμένει. Σε αυτή την περίπτωση ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό, διότι η πράξη αυτή συνιστά απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας, ανοίγει μία κερκόπορτα όπως αποδεικνύεται στην Τουρκία, η οποία δεν γνωρίζουμε ακριβώς πως θα κλείσει.

Και ο πήχης της ευθύνης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ειδικά στα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα απέναντι στην Τουρκία, είναι πολύ ψηλά. Ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να αποδείξει δυστυχώς ότι δεν έχει συνεννοηθεί να λειτουργήσει υπέρ της Τουρκίας. Για δύο απλούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι οι τούρκοι και ο ίδιος ο Ερντογάν πανηγύριζαν τη νύχτα της εκλογής του. Οφείλει να αποδείξει πως είχαν άδικο. Η δεύτερη είναι διότι δύο βαρώνοι των ΜΜΕ, Που διατηρούν εξαιρετικά στενές σχέσεις με το τουρκικό κράτος και παρακράτος, τον στήριξαν εξόφθαλμα και εξωφρενικά για να γίνει πρωθυπουργός. Πρέπει να αποδείξει ότι δεν εξαρτάται από το τουρκικό βρώμικο χρήμα που πιθανόν να διακινούν κάποιοι ντόπιοι ολιγάρχες.

Ειδάλλως η πατρίδα όχι μόνο δεν θα τον συγχωρέσει, αντίθετα θα μείνει στην ιστορία με αιώνιο ανάθεμα.Πηγή: https://www.newsbreak.gr/ellada/147025/o-k-gerapetritis-anoikse-tin-kerkoporta-stin-tourkia/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ