Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Β. Καρακωστάνογλου: Προτρέπει σε άμεση επέκταση της αιγιαλίτιδας στα 12ν.μ

Β. Καρακωστάνογλου: Προτρέπει σε άμεση επέκταση της αιγιαλίτιδας στα 12ν.μ

Ακούστε τι είπε στο ράδιο 98,4
Σε άμεση αύξηση της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας μας στα 12 ν.μ προτρέπει ο καθηγητής Δικαίου της Θάλασσας Βενιαμίν Καρακωστάκογλου. 


Ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Διεθνολόγος, Μόνιμος Λέκτορας Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) όπου διδάσκει Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, Διεθνείς Σχέσεις και Ελληνική Εξωτερική Πολιτική (σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο), καθώς και Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, μιλώντας στο ράδιο 98.4 , υποστήριξε ότι άμεσα αμέσως μετά τις Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και την Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. του Δεκεμβρίου, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε ενιαία επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης της στα 12 ν.μ.

Παράλληλα ως ο πανεπιστημιακός με το μοναδικό βιβλίο στην Ελλάδα πάνω στα θέματα της ΑΟΖ  με βάση την UNCLOS, ανέλυσε γιατί η Τουρκία παρανομεί αυτή τη στιγμή και στην υφαλοκρηπίδα με τις δραστηριότητες του Oruc Reis συνοδεία πολεμικών, γιατί είναι λάθος να μιλάμε για «κόκκινη γραμμή» στα 6ν.μ. στα χωρικά μας ύδατα, ενώ εξήγησε γιατί το σύμπλεγμα στο Καστελλόριζο είναι κρίσιμο για την ζώνη επαφής με την Κυπριακή ΑΟΖ σε ένα εύρος 26 περίπου ναυτικών μιλίων.

Ακούστε τον στο παρακάτω βίντεο:

πηγή:984radioΠηγή: https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/6971250_b-karakostanogloy-protrepei-se-amesi-epektasi-tis-aigialitidas-sta-12nm

BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ