Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Πως αντέδρασαν Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς την πρώτη νύχτα της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Πως αντέδρασαν Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς την πρώτη νύχτα της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Χθες ήταν το πρώτο βράδυ εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12 και μισή τα μεσάνυχτα, στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές της χώρας, που παρουσιάζουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Λίγο νωρίτερα, είχαν ανακοινωθεί 935 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα. 

Η έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, σε συνδυασμό με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, φαίνεται πως θορύβησαν τους Αθηναίους, οι οποίοι κλειδαμπαρώθηκαν στα σπίτια τους μόλις το ρολόι έδειξε 12 και 30 λεπτά. Οι εικόνες από το κέντρο της πρωτεύουσας φέρνουν στην μνήμη την κατάσταση που βίωσε η χώρα τον Μάρτιο. Άδειοι δρόμοι, έρημες πλατείες, κλειστά τα καταστήματα εστίασης. Οι μόνοι που κυκλοφορούσαν χθες το βράδυ ήταν οι άνδρες της Αστυνομίας, προκειμένου να διασφαλίσουν την τήρηση των μέτρων.

Σε ελάχιστες περιπτώσεις επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα πρόστιμα, όπου έπρεπε, καθώς υπήρξαν ορισμένοι που μάλλον δεν πρόλαβαν να γυρίσουν πριν τις 12 και μισή.

Άδειοι οι δρόμοι και στην Θεσσαλονίκη
Παρόμοιες εικόνες καταγράφηκαν και στην συμπρωτεύουσα, με τον πλατεία Αριστοτέλους να μην θυμίζει σε τίποτα την πλατεία, όπου πριν από λίγες ημέρες ξεφάντωναν σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός οι Θεσσαλονικείς. Όπως φαίνεται τόσο από τις φωτογραφίες όσο και από το βίντεο, οι πολίτες προσαρμόστηκαν στα νέα μέτρα ήδη από την πρώτη μέρα.Πηγή: https://www.newsbreak.gr/ellada/139429/pos-antedrasan-athinaioi-kai-thessalonikeis-tin-proti-nychta-tis-apagoreysis-kykloforias-video/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ