Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Πατριαρχείο Μόσχας: Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι εθελοντικός

Πατριαρχείο Μόσχας: Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι εθελοντικός

«Σύμφωνα με το νόμο, ο εμβολιασμός είναι ένα προληπτικό μέτρο. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι είναι υποχρεωτικό για το παιδί»
Οεμβολιασμός, όχι μόνο για το COVID-19 αλλά και γενικά, πρέπει να είναι εθελοντικός. Η άποψη αυτή εκφράστηκε από τον επικεφαλής της Επιτροπής για την Οικογένεια και την Προστασία της Μητρότητας και της Παιδικής ηλικίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, ιερέα π. Fodor Lukyanov.

Στην έκθεση της σχετικής επιτροπής, αναφέρεται ότι ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν προτείνει για εκείνα τα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν αποφασίσει να αρνηθούν τον εμβολιασμό να μην επιτρέπεται να παρακολουθούν σχολείο και παιδικό σταθμό.

Η πατριαρχική επιτροπή πρότεινε την απαγόρευση τέτοιων ενεργειών από το νόμο και την επιβολή προστίμων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους που ασκούν πίεση στους γονείς σε θέματα εμβολιασμού.

«Σύμφωνα με το νόμο, ο εμβολιασμός είναι ένα προληπτικό μέτρο. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι είναι υποχρεωτικό για το παιδί. Η προθυμία των οργάνων που έχουν συσταθεί και των στελεχών να επιτύχουν τους δείκτες που χρειάζονται χωρίς να δεχτούν την εναλλακτική άποψη που υπάρχει στην κοινωνία είναι μια επικίνδυνη τάση», δήλωσε ο ιερέας σε δήλωση προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Τόνισε την ανάγκη να λαμβάνουν οι γονείς σαφείς και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους του μη εμβολιασμού και τις πιθανές παρενέργειες του εμβολιασμού.

«Ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός, ο νόμος τον περιγράφει ως προληπτικό μέτρο και ότι οι γονείς δεν πρέπει να πιεστούν. Ο εμβολιασμός –όχι μόνο για τον κοροναϊό– πρέπει να είναι καθαρά εθελοντικός», είπε ο ιερέας.Πηγή: https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/6969611_patriarheio-moshas-o-emboliasmos-prepei-na-einai-ethelontikos

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ