Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Είναι κακό στη φτώχεια να χτίζεις παλάτια

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Είναι κακό στη φτώχεια να χτίζεις παλάτια


Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Είναι κακό στη φτώχεια να χτίζεις παλάτια

Με την οικονομία της Τουρκίας να βυθίζεται κάθε ημέρα όλο και πιο βαθιά στην ύφεση ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιλέγει να χτίζει παλάτια για να στεγάσει το νεοθωμανικό του μεγαλείο
Το 2019, λίγες ημέρες μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τρία δισεκατομμύρια ευρώ προς την Τουρκία για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, το ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας δίνει την έγκρισή του για την ανοικοδόμηση σε μία από τις ομορφότερες και «παρθένες» περιοχές της Τουρκίας, ενός ακόμη ανακτόρου για λογαριασμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το νέο ανάκτορο για τον Τούρκο Πρόεδρο χτίζεται στις όχθες της λίμνης Βαν, της μεγαλύτερης λίμνης της Τουρκίας σε μία περιοχή που έχει προταθεί για μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ενώ βρίσκεται και στη λίστα με τις προστατευόμενες περιοχές φυσικού κάλλους.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, ο αρχιτεκτονικός ρυθμός του νέου ανακτόρου θυμίζει παλαιότερο ανάκτορο του Σελτζούκου σουλτάνου Κομπάντ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το κτίριο έχει οικοδομηθεί ακριβώς στο σημείο εκείνο όπου ο σουλτάνος Αλπ Αρσλάν είχε στήσει το αντίσκηνό του, προετοιμάζοντας τη νικηφόρο εκστρατεία επί των Βυζαντινών, η οποία εδραίωσε την κυριαρχία των Σελτζούκων στην Ανατολία, ιδιαίτερα μετά τη μάχη του Ματζικέρτ το 1071.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η κατασκευή του ανακτόρου έχει ήδη στοιχίσει 14,4 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός δεν ξεπερνούσε τα 3,4 εκατομμύρια. Λέγεται ότι ο κατασκευαστής είναι παιδικός φίλος του Ερντογάν.Πηγή: https://www.ethnos.gr/kosmos/123809_retzep-tagip-erntogan-einai-kako-sti-ftoheia-na-htizeis-palatia

BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ