Σάββατο 20 Απριλίου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

Κόλλησαν κορονοϊό στην Ελλάδα και διαγνώστηκαν στην Ιταλία

Κόλλησαν κορονοϊό στην Ελλάδα και διαγνώστηκαν στην Ιταλία

Με κορονοϊό επέστρεψε στην Ιταλία από την Κέρκυρα μία παρέα επτά 19χρονων, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», επικαλούμενη τις καταγγελίες τους.

«Είχαμε φέρει μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε στη ντισκοτέκ τις φορούσαμε, αλλά ήμασταν οι μόνοι και οι υπόλοιποι νεαροί μάς κοιτούσαν λες και είχαμε έρθει από τον Άρη. Έτσι, στο τέλος τις βγάλαμε», υποστήριξαν οι νεαροί στους γονείς τους και στις ιταλικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τους 19χρονους από το Αρέτζο της Τοσκάνης, επικρατούσε μια χαλαρότητα στην Κέρκυρα μεταξύ των τουριστών, με συνέπεια να... ακολουθήσει και η παρέα των Ιταλών. «Αν είχαμε αντιληφθεί τον κίνδυνο θα είχαμε προστατευτεί ή ίσως και να μην είχαμε ταξιδέψει εκεί. Όμως όλα έδειχναν τόσο ήρεμα», λένε. Οι νεαροί έχουν μπει σε καραντίνα, όπως και η μητέρα ενός εξ' αυτών, καθώς διαγνώστηκε και αυτή θετική στον νέο κορονοϊό. 

Σε παρόμοιες καταγγελίες, περί χαλαρών ελέγχων στο νησί των «Φαιάκων» κατέθεσε και έτερος Ιταλός από το Αρετίνο,  ο οποίος βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό. 

Ειδικότερα ο 18χρονος Λουίτζι Κοράντο, μέλος άλλου γκρουπ που επέστρεψε από το ελληνικό νησί στην Ανκόνα τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο και, όπως είπε στους γονείς του, δεν φορούσε μάσκα «επειδή κανένας δεν φορούσε». 

«Το ταξίδι είχε οργανώσει ένα πρακτορείο που μας είχε διαβεβαιώσει για όλα τα μέτρα κατά της Covid-19. Το νησί ήταν γεμάτο νεαρούς Ιταλούς, που σχεδόν όλοι κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκες, με αποτέλεσμα ο γιος μου και η παρέα του να νιώθουν άσχημα που φορούσαν», λέει ο πατέρας του, Σαλβατόρε Κοράντο, δικηγόρος στο επάγγελμα. Από τη δεκαμελή παρέα του γιου του, οι πέντε διαγνώστηκαν θετικοί, όλοι τους ασυμπτωματικοί. 

Ο Λουίτζι αναγκάστηκε να απέχει από ένα τουρνουά τένις επειδή διαγνώστηκε θετικός στο τεστ που ζήτησε ο πατέρας του να υποβληθεί κατά την επιστροφή του, λόγω του ότι στο σπίτι τους ζει και η ηλικιωμένη μητέρα του, που έχει κάνει μεταμόσχευση καρδιάς. «Αν δεν είχα επιμείνει για το τεστ, κανείς δεν θα είχε καταλάβει τίποτε. Ο Λουίτζι θα μετείχε στο τουρνουά και ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί», παρατήρησε ο πατέρας του 18χρονου. 



Πηγή: https://www.makthes.gr/kollisan-koronoio-stin-ellada-kai-diagnostikan-stin-italia-303394




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ