Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ενημερώθηκε για την πορεία του προσφυγικού η Γερμανίδα επιτετραμένη

Ενημερώθηκε για την πορεία του προσφυγικού η Γερμανίδα επιτετραμένη

Ενημερωτική συνάντηση για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κουμουτσάκο, και την επιτετραμμένη, ασκούσα αυτήν την περίοδο χρέη επικεφαλής της γερμανικής πρεσβείας, Heike Dettmann.

Σκοπός της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ήταν η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα, «με έμφαση στην πολιτική ελέγχου των συνόρων που ακολουθεί η κυβέρνηση για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών».

Από την πλευρά του κ. Κουμουτσάκου υποστηρίχθηκε ότι η Ελλάδα «προστατεύει αποφασιστικά τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα», συνεχίζει το υπουργείο.

Μάλιστα δεδομένου ότι «από τον περασμένο Μάρτιο, έχει λάβει την υποστήριξη και τα εύσημα των ευρωπαϊκών θεσμών και των κρατών-μελών, που αναγνωρίζουν το ρόλο της ως αποτελεσματικής «ασπίδας της Ευρώπης», σημειώνει το υπουργείο, «η Ελλάδα αναμένει τη σαφή έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», ιδίως στην «παρούσα συγκυρία», όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση του υπουργείου.Πηγή: https://www.makthes.gr/enimerothike-gia-tin-poreia-toy-prosfygikoy-i-germanida-epitetrameni-303358

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ