Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Απαγόρευση αλιείας και κατανάλωσης της πέρκας στη Λίμνη Πολυφύτου

Απαγόρευση αλιείας και κατανάλωσης της πέρκας στη Λίμνη Πολυφύτου

Την απαγόρευση της αλιείας και της κατανάλωσης της πέρκας από τη λίμνη Πολυφύτου μέχρι και την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 αποφάσισε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης, καθώς το είδος αυτό του ψαριού έχει προσβληθεί  από επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία παράσιτο.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από την πληροφόρηση που δόθηκε από το Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων λίμνης Πολυφύτου, ενώ ξεκίνησε ήδη η διαδικασία ελέγχου σε εξειδικευμένα και πιστοποιημένα κρατικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνει γνωστό το μέγεθος της μόλυνσης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Τσιούμαρης, επισήμανε ότι η απόφαση πάρθηκε προληπτικά, μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της μόλυνσης, που διαπιστώνεται μόνο στην πέρκα, προκειμένου να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία, ενώ εξήρε τη στάση των επαγγελματιών ψαράδων που προχώρησαν στις ενέργειες για τη διαπίστωση της μόλυνσης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης ΝασιάδηςΠηγή: https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/kozani/apagoreysi-alieias-kai-katanalosis-tis-perkas-sti-limni-polyfytoy/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ