Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Εορτή ανακομιδής λειψάνου του Αγίου Στεφάνου στον Άγιο Στέφανο Πτολεμαΐδας

Αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη π. Θεοκλήτου , τελέστηκε σήμερα το πρωί 2 Αυγούστου 2020 στον Άγιο Στέφανο Πτολεμαΐδας στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων του μηνός Αυγούστου.

Η εορτή ξεκίνησε από χθες Σάββατο με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία το πρωί και εσπερινό με λιτανεία και τέλος αγιασμό πρωτομηνιάς το απόγευμα.   Στη δεύτερη μέρα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία το πρωί και το απόγευμα στις 19:00 θα γίνει παράκληση της Παναγίας και εγκώμια του Αγίου Στεφάνου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις του διημέρου παρέστη ο πρώην εφημέριος του Ναού Πατήρ Δήμος, ο οποίος δήλωσε τις ευχαριστίες του προς το χριστεπώνυμο κοινό της Ενορίας για να λάβει ακολούθως τα καθέκαστα από τους παρευρισκόμενους. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο λαός πλέον πιστεύει πως δεν πρέπει να φοριέται η μάσκα μέσα στην εκκλησία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μετρημένων στα δάχτυλα των δύο παλαμών αφού η Θεία Χάρις υπάρχει μέσα στον Ιερό Ναό και η μάσκα είναι περιττή.

Σε ερώτηση που κάναμε σε ένα εκ των επιτροπών την στιγμή που σκούπιζε τις εικόνες με ένα υγρό, λάβαμε την απάντηση πως είναι κολόνια..πάλι καλά που δεν ήταν αντισηπτικό!BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ