Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Εκπρόσωπος του κόμματος του Πούτιν: «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι πράξη περιφρόνησης»

Εκπρόσωπος του κόμματος του Πούτιν: «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι πράξη περιφρόνησης»

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θα ήταν μια «πράξη περιφρόνησης» από την Τουρκία, τόνισε ο εκπρόσωπος του ρωσικού κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», Βιατσεσλάβ Νικόνοφ.
Να διατηρήσει το σημερινό καθεστώς της Αγίας Σοφίας κάλεσε την Τουρκία ο εκπρόσωπος του ρωσικού κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», Βιατσεσλάβ Νικόνοφ, τονίζοντας ότι το αντίθετο θα ήταν «μια πράξη περιφρόνησης».

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κρατικής Δούμας, πολλοί Ρώσοι βουλευτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόθεση της Άγκυρας να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας.

«Αν συμβεί, θα είναι μια πράξη περιφρόνησης. Από την άλλη πλευρά, εάν οι τουρκικές αρχές αφήσουν την Αγία Σοφία στο σημερινό της καθεστώς, θα δείξουν τον σεβασμό τους στον παγκόσμιο πολιτισμό, τον σεβασμό τους στη Χριστιανοσύνη, τον σεβασμό τους στην Ορθοδοξία» τόνισε ο εκπρόσωπος της «Ενωμένης Ρωσίας».

«Επίσης, αναμφισβήτητα θα είναι ένα δείγμα σεβασμού και προς τη χώρα μας (σ.σ. τη Ρωσία), η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Τουρκίας» πρόσθεσε ο ίδιος.Πηγή: https://www.el.gr/thriskia/ekprosopos-toy-kommatos-toy-poytin-i/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ