Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Παραδόθηκε στο ΠΝ η τορπιλάκατος «Καραθανάσης» – Το όνομα που δόθηκε δεν είναι τυχαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδόθηκε στο ΠΝ η τορπιλάκατος «Καραθανάσης» – Το όνομα που δόθηκε δεν είναι τυχαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιτέλους, το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων, η τορπιλάκατος Καραθανάσης, κατέπλευσε – επιτέλους – στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας/Αμφιάλη μετά τις εργασίες ναυπήγησής του στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίες καθυστέρησαν πάρα πολύ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ, το σκάφος κατέπλευσε την Πέμπτη στον ναύσταθμο μετά την εκτέλεση δοκιμαστικού πλού.

Η τελετή ένταξης του ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ στο Πολεμικό Ναυτικό προγραμματίζεται εντός του μηνός Ιουλίου.

 Οι εργασίες ολοκλήρωσης επιμέρους συστημάτων πρόκειται να αναληφθούν από το ΠΝ προκειμένου το πλοίο να αποδοθεί στην συνέχεια στο Αρχηγείο Στόλου για πλήρη επιχειρησιακή ένταξη.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται επειγόντως νέα πλοία και σκάφη, όπως το «Καραθανάσης», καθώς θεωρούνται σημαντικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο. Επιπλέον, αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών και στην 7η τορπιλάκατο που ναυπηγείται στην Ελευσίνα.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι πως το όνομα «Καραθανάσης» δόθηκε στο πλοίο από τον ένα εκ των τριών ΗΡΩΩΝ, που έχασαν την ζωή τους στην κρίση των Ιμίων, όταν κατέπεσε το ελικόπτερο, με το οποίο είχαν σπεύσει στην περιοχή: υποπλοίαρχοι Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος καθώς και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

Είναι ευκαιρία το «Καραθανάσης» να στείλει το δικό του μήνυμα για όσους Έλληνες χάθηκαν, αντιμετωπίζοντας την τουρκική επιθετικότητα. Όλα δείχνουν πως η εποχή πλησιάζει, καθώς ο Ερντογάν θέλει να αναστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αν επιμείνει, η σύγκρουση με την Ελλάδα είναι αναπόφευκτη!Πηγή: https://www.el.gr/war/ellas/paradothike-sto-pn-i-torpilakatos-kar/

BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ