Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ν.Τραμπ για εμπορική συμφωνία με Κίνα: «Δεν ξέρω αν θα συμβεί - Μας έδωσαν ένα κακό δώρο τον κορωνοϊό»

Ν.Τραμπ για εμπορική συμφωνία με Κίνα: «Δεν ξέρω αν θα συμβεί - Μας έδωσαν ένα κακό δώρο τον κορωνοϊό»

Για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας μίλησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας πως δεν ξέρει αν θα μπορέσει να τα βρει με την Πεκίνο, καθώς η Κίνα έδωσε ένα «πολύ κακό δώρο», τον κορωνοϊό.

«Η συνεργασία με την Κίνα θα ήταν καλό πράγμα. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να συμβεί. Νομίζω ότι εκείνοι θέλουν πολύ να τα πάνε μαζί μας» επεσήμανε ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον την Παρασκευή, αναφερόμενος στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας που υπεγράφη στις αρχές του τρέχοντος έτους.

«Υποθέτω ότι πια βλέπω λίγο διαφορετικά την εμπορική συμφωνία από ό,τι πριν τρεις μήνες» τόνισε και πρόσθεσε πως «το μελάνι σε αυτή την συμφωνία δεν είχε προλάβει να στεγνώσει και μετά ξέσπασε η πανδημία».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε πως η COVID-19 είναι «ένα δώρο από την Κίνα - ένα πολύ κακό δώρο» και αναρωτιέται γιατί το Πεκίνο σταμάτησε την εξάπλωση της φονικής νόσου εντός της Κίνας αλλά όχι και σε άλλα μέρη του πλανήτη.

«Λέτε πως ο ιός πρωτοεκδηώθηκε στη Γουχάν και ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα, αλλά δεν πήγε στο Πεκίνο, δεν πήγε άλλα μέρη της Κίνας. Τότε λέτε, πώς εξαπλώθηκε στην Ευρώπη, στον κόσμο, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επομένως, δεν πήγε στην Κίνα - το σταμάτησαν αμέσως, ήξεραν ότι ήταν ένα πρόβλημα, αλλά δεν το έκαναν όταν έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Κάποιος πρέπει να θέσει αυτές τις ερωτήσεις» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τέλος, σχολιάζοντας τον παγκόσμιο οικονομικό ανταγωνισμό ΗΠΑ - Κίνας, ο Τραμπ επέμεινε ότι η κινεζική οικονομία δεν μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς της αμερικανικής, συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ σύντομα, μετά το «χτύπημα» της COVID-19, θα αποκτήσουν εκ νέου «την μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο».Πηγή: https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/884865_ntramp-gia-emporiki-symfonia-me-kina-den-xero-tha-symvei-mas-edosan

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ