Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Αμερικανοί γερουσιαστές ετοιμάζουν νέο ν/σ για κυρώσεις κατά του αγωγού Nord Stream 2

Αμερικανοί γερουσιαστές ετοιμάζουν νέο ν/σ για κυρώσεις κατά του αγωγού Nord Stream 2

Αμερικανοί γερουσιαστές ετοιμάζουν νομοσχέδιο που θα περιέχει νέες κυρώσεις κατά του ρωσικού αγωγού Nord Stream 2, σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg.

Την πληροφορία πως Αμερικανοί γερουσιαστές σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις κυρώσεις εναντίον του ρωσικού αγωγού Nord Stream 2, σε ασφαλιστικές εταιρείες που συνεργάζονται στην κατασκευή του αγωγού, δημοσιοποίησε το δίκτυο Bloomberg, επικαλούμενο δικομματικό προσχέδιο ψηφίσματος.

Σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, οι κυρώσεις που ήδη έχουν επιβληθεί, αφορούν σε όλες τις δραστηριότητες για την εγκατάσταση του αγωγού και στα ασφαλιστικά συμβόλαια, αλλά με το νέο νομοσχέδιο θα επεκταθούν σε εταιρείες που προσφέρουν «ανάδοχες υπηρεσίες ασφάλειας ή αντασφάλισης» για σκάφη που συμμετέχουν στο έργο.

Nord Stream 2

Επίσης, θα στοχοποιεί εταιρείες που προσφέρουν «υπηρεσίες ή εγκαταστάσεις για τεχνολογικές αναβαθμίσεις ή εγκατάσταση εξοπλισμού συγκόλλησης, τροποποίησης ή και σύνδεσης».

Το νομοσχέδιο υποστηρίζεται από τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ και την γερουσιαστή Τζιν Σαχίν, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει τις κυρώσεις κατά του αγωγού, στον νόμο του 2020 για την Εθνική Άμυνα.

Τότε, τον Δεκέμβριο, η ελβετική εταρεία Allseas, που ήταν υπεύθυνη για την εγκατάσταση του αγωγού, απομακρύνθηκε από το έργο, ύστερα από τις απειλές περί κυρώσεων, έχοντας μόλις 100 μίλια ακόμα αγωγού για να ολοκληρωθεί το τμήμα που είχε αναλάβει.

Η Ρωσία πλέον, ολοκληρώνει τον διπλό αγωγό, ο οποίος θα μπορεί να μεταφέρει 1.942 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου τον χρόνο προς τη Γερμανία.Πηγή: https://www.pronews.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/884275_amerikanoi-geroysiastes-etoimazoyn-neo-ns-gia-kyroseis-kata-toy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ