Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Σάλος στη Γερμανία από έκθεση ιατρών που αμφισβητεί την ορθότητα των μέτρων για τον Covid-19!

Σάλος στη Γερμανία από έκθεση ιατρών που αμφισβητεί την ορθότητα των μέτρων για τον Covid-19!

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία από διαρροή έκθεσης επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών για τον Covid 19. Το συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι ο κίνδυνος από τον κορονοϊό υπερεκτιμήθηκε και ότι οι οικονομικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από την καραντίνα που επιβλήθηκε και το κλείσιμο των επιχειρήσεων, θα ΄ναι πολύ σοβαρότερες.
Η γερμανική κυβέρνηση υποβαθμίζει την αποκάλυψη, λέγοντας ότι πρόκειται για “μεμονωμένες απόψεις”.

Μερικά από τα βασικά αποσπάσματα της έκθεσης :
• Η επικινδυνότητα του Covid-19 υπερεκτιμήθηκε
• Οι άνθρωποι που πέθαναν από τον κορονοϊό, είναι ουσιαστικά αυτοί που θα στατιστικά φέτος, είχαν μεγάλες πιθανότητες να φθάσουν στο τέλος της ζωής τους λόγω προβλημάτων υγείας που είχαν και λόγω των οποίων δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε ιό.
• Σε όλο τον κόσμο, σ΄ ένα τετράμηνο, δεν υπήρξαν περισσότεροι από 250.000 θάνατοι από το Covid-19, σε σύγκριση με το 1,5 εκατομμύριο θανάτους [25.100 στη Γερμανία] κατά τη διάρκεια του κύματος της γρίπης 2017/18.
• Ο κίνδυνος δεν είναι προφανώς μεγαλύτερος από πολλούς άλλους ιούς.

Η έκθεση επικεντρώνεται στις “πολλαπλές και βαριές συνέπειες των μέτρων για “τον κορονοϊό” και προειδοποιεί ότι αυτές είναι “σοβαρές”.

Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας των επιβαλλόμενων από το κράτος μέτρων από ό, τι πεθαίνουν από τον ιό.

Αρχικά, η κυβέρνηση προσπάθησε να απορρίψει την έκθεση ως “μεμονωμένη άποψη και οι δημοσιογράφοι έκλεισαν το θέμα χωρίς να θέσουν ερωτήσεις.

Ωστόσο, η έκθεση των 93 σελίδων με τίτλο “Ανάλυση της διαχείρισης κρίσεων” έχει συνταχθεί από μια επιστημονική επιτροπή που διορίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και αποτελείται από εξωτερικούς ιατρικούς εμπειρογνώμονες από διάφορα γερμανικά πανεπιστήμια.

Η έκθεση ήταν πρωτοβουλία μιας υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών που ονομάζεται Unit KM4 και είναι υπεύθυνη για την «Προστασία των υποδομών ζωτικής σημασίας».

Οι συντάκτες της έκθεσης εξέδωσαν ένα κοινό δελτίο τύπου στις 11 Μαΐου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αγνόησε τις συμβουλές εμπειρογνωμόνων και ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών να σχολιάσει επίσημα την κοινή δήλωση των εμπειρογνωμόνων:
“Τα θεραπευτικά και προληπτικά μέτρα δεν πρέπει ποτέ να φέρουν μεγαλύτερη βλάβη από την ίδια την ασθένεια. Σκοπός τους θα πρέπει να είναι η προστασία των ομάδων κινδύνου, χωρίς να απειλείται η διαθεσιμότητα ιατρικής περίθαλψης και της υγείας ολόκληρου του πληθυσμού, όπως συμβαίνει δυστυχώς”

“Εμείς στην επιστημονική και ιατρική κοινότητα, βιώνουμε τις δευτερεύουσες βλάβες των μέτρων για τον κορονοϊό για τους ασθενείς μας .”

“Ζητάμε λοιπόν από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, να σχολιάσει το δελτίο τύπου μας και ελπίζουμε για μια σχετική συζήτηση σχετικά με τα μέτρα , που οδηγεί στην καλύτερη δυνατή λύση για ολόκληρο τον πληθυσμό”

Στις 23 Μαΐου, η γερμανική εφημερίδα Das Bild με τίτλο: “Δραματικές συνέπειες των μέτρων: 52.000 καθυστερημένες θεραπείες για τον καρκίνο”.

Όπως ανέφερε το Spiegel στις 15 Μαΐου: “Ο Stephen Kohn [οκαταγγέλλων] έχει τεθεί από τότε σε αναστολή από τα καθήκοντα του. Του συστήθηκε να βρει δικηγόρο και ο φορητός του φορητός υπολογιστής κατασχέθηκε.”

Ο Kohn είχε αρχικά διαρρεύσει την έκθεση στις 9 Μαΐου στο φιλελεύθερο συντηρητικό περιοδικό Tichys Einblick, ένα από τα πιο δημοφιλή εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας.

Τα νέα της έκθεσης έγιναν mainstream στη Γερμανία κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου – αλλά ήδη την τρίτη εβδομάδα τα μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί σταμάτησαν να συζητούν το θέμα αρνούμενοι να το σχολιάσουν.Πηγή: https://www.militaire.gr/salos-sti-germania-apo-ekthesi-iatr-vn-poy-amfisvitei-tin-orthotita-ton-metron-gia-ton-covid-19/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ