Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Πτολεμαΐδα: Ξεκινούν οι εργασίες για τη σύνδεση Εργατικών κατοικιών και Καρδιάς με την Τηλεθέρμανση

Πτολεμαΐδα: Ξεκινούν οι εργασίες  για τη σύνδεση Εργατικών κατοικιών και Καρδιάς με την Τηλεθέρμανση

Την επέκταση του Δικτύου Τηλεθέρμανσης , για τη σύνδεση καταναλωτών στις  περιοχές  των Εργατικών κατοικιών και του οικισμού Καρδιάς,  ενέκρινε στη χθεσινή συνεδρίαση του,  το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, υλοποιώντας ένα πολύχρονο αίτημα των κατοίκων, με τις εργασίες να ξεκινούν άμεσα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δ Σ  της ΔΕΤΗΠ,  Δημήτρη Καρακασίδη,  η απόφαση,  ενώ τα τέλη σύνδεσης θα πληρωθούν  με την ολοκλήρωση του έργου. Σχετικά με τον τρόπο αποπληρωμής,  αυτός θα επιτευχθεί είτε με την εφάπαξ κατάθεση ορίζει τη σύναψη συμβολαίου μεταξύ της επιχείρησης και του καταναλωτή,  καταβάλλοντας ως εγγύηση το ποσό των 100 Ευρώ για κάθε αυτόνομη παροχή του ποσού, και έκπτωση 10%, είτε σε 10 ισόποσες  μηνιαίες δόσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4,970, 728 εκατομμύρια ευρώ, σε  ποσοστό 80%  χρηματοδοτείται από πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το υπόλοιπο από ίδιους πόρους της ΔΕΤΗΠ, ενώ, ο χρόνος κατασκευής  του  υπολογίζεται στους 18 μήνες και αναμένεται να παραδοθεί, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά με την 3η και 4η Μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς, στα τέλη Νοεμβρίου του 2021. Τα συνεργεία του αναδόχου προετοιμάζονται για την πρώτη φάση των εκσκαπτικών εργασιών που  ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 Πηγή: https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/kozani/ptolema%ce%90da-xekinoyn-oi-ergasies-gia-ti-syndesi-ergatikon-katoikion-kai-kardias-me-tin-tilethermansi/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ