Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά προσφέρθηκε στους Μουσουλμάνους ως δικαίωμα της Άλωσης

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά προσφέρθηκε στους Μουσουλμάνους ως δικαίωμα της Άλωσης

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπέρασε για ακόμη μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

ΟΤούρκος Πρόεδρος λίγες ημέρες μετά τη φιέστα έξω από την Αγιά Σοφιά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Αθήνα, επανήλθε μέσω ομιλίας του στο θέμα. Κατά την ομιλία του σε εγκαίνια νοσοκομείου ο Ερντογάν σε ένα νέο παραλήρημα μίλησε μεταξύ άλλων για την Αγία Σοφία αλλά και για το αίτημά του για τζαμί στην Αθήνα.

«O Mωάμεθ όταν μπήκε στην πόλη του έγινε υποδοχή σαν λυτρωτή που τον περίμεναν. Η Αγία Σοφία αντί να κατεδαφιστεί με ένα θρησκευτικό μίσος, καλλωπίστηκε περισσότερο και ως δικαίωμα Άλωσης προσφέρθηκε στους Μουσουλμάνους. Δεν άγγιξαν άλλα θρησκευτικά μνημεία και αφέθηκαν να υπάρχουν ανταποκρινόμενα στις ανάγκες.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος "κοιτάξτε σήμερα στην Αθήνα δεν έχουμε ένα δικό μας τζαμί. Όλα έγιναν ένα με το έδαφος. Όμως εμείς στην Κωνσταντινούπολη δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Μόνο με την εικόνα αυτή βλέπουμε το μεγαλείο των προγόνων μας».Πηγή: https://www.real.gr/kosmos/arthro/nea_proklisi_erntogan_h_agia_sofia_prosferthike_stous_mousoulmanous_os_dikaioma_tis_alosis-641999/

BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ