Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Έκτακτο: Το Υπ.Υγείας της Ρωσίας ενέκρινε φάρμακο για τον νέο κορωνοϊό

Έκτακτο: Το Υπ.Υγείας της Ρωσίας ενέκρινε φάρμακο για τον νέο κορωνοϊό

ο υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ενέκρινε το πρώτο εγχώριο φάρμακο, ονόματι «Avifavir», για τη θεραπεία των ασθενών που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό, σύμφωνα με νέα καταχώριση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μητρώο Φαρμάκων.

Το φάρμακο αναπτύχθηκε μετά τη συνεργασία από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, την ChemRar - μια ρωσική φαρμακευτική εταιρία, και τον όμιλο Ε & Α.

Εντωμεταξύ, η Ρωσία παρουσίασε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), την Πέμπτη, οκτώ υποψήφια εμβόλια κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Ρωσία, Μελίτα Βουινόβιτς.

«Η συμβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι πολύ μεγάλη. Αυτή τη στιγμή έχουν κατοχυρωθεί οκτώ υποψήφια εμβόλια, που δημιουργήθηκαν από διαφορετικά επιστημονικο-ερευνητικά ινστιτούτα της Ρωσίας» δήλωσε η Βουινόβιτς.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας Μιχαήλ Μουράσκο, είχε κάνει γνωστό πως οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο του κορωνοϊού θα ξεκινήσουν σε δύο εβδομάδες.

Οι κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού στη Ρωσία αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η επίδραση των εμβολίων που θα χρησιμοποιούνται για πρόληψη πρέπει να είναι ασφαλής για τον πληθυσμό, αυτές οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα και σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε κλινικές δοκιμές εντός των επόμενων δύο εβδομάδων», δήλωσε ο Μουράσκο.

Πάνω από 7 δισ. δολάρια στη μάχη του κορωνοϊού

Η Ρωσία θα δαπανήσει συνολικά περίπου 500 δισεκατομμύρια ρούβλια (7,13 δισεκατομμύρια δολάρια) για την καταπολέμηση της πανδημίας δήλωσε επίσης ο υπουργός.

«Σκοπεύουμε να δαπανήσουμε περίπου 500 δισεκατομμύρια ρούβλια από όλους τους προϋπολογισμούς για την καταπολέμηση της λοίμωξης από κορωνοϊό, το οποίο είναι πολύ σημαντικό ποσό. Είναι συγκρίσιμο ... με ολόκληρο το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της πρωτοβάθμιας μέριμνας», δήλωσε ο Μουράσκο.Πηγή: https://www.pronews.gr/ygeia/farmaka/883127_ektakto-ypygeias-tis-rosias-enekrine-farmako-gia-ton-neo-koronoio

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ