Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Στα «μαχαίρια» Τραμπ - Μέρκελ για τον Nord Stream 2

Στα «μαχαίρια» Τραμπ - Μέρκελ για τον Nord Stream 2

Σε τηλεφωνική επικοινωνία τους αυτή την εβδομάδα, ο Πρόέδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, φημολογείται πως διαφώνησαν έντονα σε θέματα όπως το ΝΑΤΟ, ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας και οι σχέσεις με την Κίνα, σύμφωνα ανώνυμο αξιωματούχο των ΗΠΑ, που επικαλείται το POLITICO.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το μέσο, επέκρινε τη Γερμανία και τον Καγκελάριο Μέρκελ συγκεκριμένα, για θέματα όπως οι αμυντικές δαπάνες του Βερολίνου και η δέσμευση του στο ΝΑΤΟ.

Η Μέρκελ, με τη σειρά της, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για τη «μονομερή προσέγγιση» της Ουάσινγκτον σε μια σειρά από θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Να σημειωθεί πως, δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο από τον Λευκό Οίκο ή τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με το δημοσίευμα.

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά, αφότου η Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε την πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ να παρευρεθεί σε σύνοδο κορυφής της G7, εκφράζοντας τους προβληματισμούς της για την πανδημία.

Ο Nord Stream 2 είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Ρωσικής Gazprom και πέντε ευρωπαϊκών εταιρειών και θα μεταφέρει έως 1,942 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Αντιρρήσεις για το έργο έχουν εκφραστεί επανειλημμένα οι ΗΠΑ, οι οποίες προσπαθούν να προωθήσουν το υγροποιημένο φυσικό αέριο τους στην ευρωπαϊκή αγορά.Πηγή: https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/882933_sta-mahairia-tramp-merkel-gia-ton-nord-stream-2

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ