Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οργισμένη ανακοίνωση εναντίον Τουρκίας για προσπάθεια δημιουργίας «Ταταρικού ζητήματος»

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οργισμένη ανακοίνωση εναντίον Τουρκίας για προσπάθεια δημιουργίας «Ταταρικού ζητήματος»

Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει εσωτερικά ζητήματα και να οικειοποιηθεί άσχετες μειονότητες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ρωσία.

Με αφορμή το ζήτημα των χιλιάδων Τουρκογενών Τάταρων της Κριμαίας και το πατρονάρισμα τους από τον Ερντογάν, είχαμε έκτακτη ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ:

«Κατά τη διάρκεια του Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία μια σειρά προκλητικών ενεργειών για την αναγκαστική επανεγκατάσταση των Τάταρων της Κριμαίας το 1944.

Οι περισσότερες από αυτές τις ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στο διαδίκτυο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι αντι-Ρώσοι εξτρεμιστές δεν μπόρεσαν να απέχουν από ανεπιθύμητους ισχυρισμούς για αυτό το τραγικό ζήτημα.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι μαζί τους συμμετείχε και ένας αριθμός Τούρκων αξιωματούχων που τόλμησαν να κάνουν εξωφρενικούς παραλληλισμούς, μεταξύ των σταλινικών αντιποίνων και της τρέχουσας πολιτικής της Ρωσίας έναντι της Κριμαίας.

Προφανώς, μια τέτοια συμπεριφορά δεν βοηθά στην επίλυση του έργου της περαιτέρω οικοδόμησης πολύπλευρης εταιρικής σχέσης που έχει τεθεί από τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας και καθορίζονται σε σχετικά διμερή έγγραφα. Η συμμετοχή ​​της Άγκυρας στην αντι-ρωσική εκστρατεία δεν ταιριάζει με τη δική της προσέγγιση στην ιστορία της.

Προτρέπουμε τον τουρκικό κράτος και την πολιτική ελίτ, καθώς και τους Τούρκους κατοίκους με ρωσικούς δεσμούς, να έχουν μια πιο αντικειμενική εικόνα των περίπλοκων γεγονότων του 20ού αιώνα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θλιβερές ημερομηνίες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για παροδικά πολιτικά ζητήματα σκοπιμότητας, αλλά πρέπει να προάγουν την προσέγγιση με βάση την κοινή ιστορική μνήμη και το πεπρωμένο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα τουρκικό αεροσκάφος Boeing KC-135R Stratotanker ανεφοδίασε στον αέρα το αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B που πετούσε κοντά στην Κριμαία κατά τη διάρκεια Νατοϊκής άσκησης.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Προβολή εικόνας στο TwitterΠηγή: https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/882943_rosiko-ypex-orgismeni-anakoinosi-enantion-toyrkias-gia-prospatheia

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ