Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Η Ρωσία στην Ευρώπη – «Τρόμος» στο ΝΑΤΟ – Αλλάζουν οι διεθνείς ισορροπίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρωσία στην Ευρώπη – «Τρόμος» στο ΝΑΤΟ – Αλλάζουν οι διεθνείς ισορροπίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ιταλοί αλληθωρίζουν...

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Luigi Di Maio, απέκρουσε τα επιχειρήματα πως η ρωσική βοήθεια από την Μόσχα, προς αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ιταλία, κρύβει «άλλες προθέσεις».

«Η Ιταλία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την Ρωσία», ανέφερε μιλώντας στο euronews.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος άσκησε πίεση στον Ιταλό ΥΠΕΞ, προκειμένου να αποκαλυφθεί, όπως είπε, ο «πραγματικός σκοπός της Μόσχας» πίσω από την παράδοση ιατρικού εξοπλισμού στην εκ δυσμών γείτονα, ενώ του εξέφρασε φόβους και αμφιβολίες πως η ρωσική βοήθεια θα επιφέρει αλλαγές στις διεθνείς συμμαχίες, μετά το πέρας της κρίσης του κορωνοϊού.  

«Η Ρωσική Ομοσπονδία έστειλε μάσκες, αναπνευστήρες, ιατρικό προσωπικό και ομάδες, προκειμένου να απολυμάνουν δημόσια κτίρια και τις πόλεις μας. Μας βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο, σε μία πράξη αλληλεγγύης. Η Ιταλία είναι μια χώρα που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί πως θα υποκύψει σε άλλες χώρες, ως αποτέλεσμα της όποιας βοήθειας. Ανήκουμε στους G7 και έχουμε πολλούς φίλους στον κόσμο», είπε ο Ντι Μάιο.

Σίγουρα, η ρωσική ανάμειξη στην Ιταλία δεν είναι τυχαία. Η ρωσική υπερδύναμη καλύπτει, με επιτυχία, το κενό που έχουν αφήσει Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες, αλλάζοντας τις διεθνείς

 

Ήδη, ομάδα Ρώσων στρατιωτικών γιατρών έχει φτάσει στην ιταλική πόλη Μπέργκαμο για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Οι Ρώσοι άρχισαν να παρέχουν βοήθεια στους κατοίκους της περιοχής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας νωρίτερα σήμερα.

 «Οι Ρώσοι στρατιωτικοί γιατροί που έφτασαν στο Μπέργκαμο βοηθούν τους πολίτες της Ιταλίας. Ο ρωσικός στρατός διενήργησε τεχνικούς ελέγχους στην περιοχή και φέρει μαζί του ιατρικές προμήθειες. Ακόμη, εξοπλισμός απολύμανσης έχει εγκατασταθεί στη βάση της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας στα προάστια του Μπέργκαμο», υπογράμμισε το ρωσικό υπουργείο.

Μάλιστα, Ρώσοι και Ιταλοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν απολυμάνει έναν οίκο ευγηρίας σε ένα προάστιο του Μπέργκαμο.

Ταυτόχρονα, στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως μια ομάδα επιδημιολόγων και ειδικών στρατευμάτων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, μαζί με Ιταλούς στρατιωτικούς ειδικούς, απολύμαναν πλήρως και το γηροκομείο Martino Zanchi στην ίδια περιοχή.

Ο ρωσικός στρατός έστειλε συνολικά 15 αεροσκάφη και δεκάδες ειδικούς στην Ιταλία μαζί με απολυμαντικό και διαγνωστικό εξοπλισμό.

«Δεν έχουμε υποστήριξη από το ΝΑΤΟ», διαμαρτύρονται οι Ιταλοί.Πηγή: https://www.el.gr/diethni/gaiostratigiki/i-rosia-stin-eyropi-tromos-sto-nato/

BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ