Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Βόλος: Οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου - Mαχητικά και ελικόπτερα πάνω από την πόλη

Βόλος: Οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου - Mαχητικά και ελικόπτερα πάνω από την πόλη

Κλίμα συγκίνησης προκάλεσε ο χαρμόσυνος ήχος από τις καμπάνες στις 11 σήμερα το πρωί στον Βόλο, με αφορμή την εθνική εορτή αλλά και για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ενώ ζεύγος αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Νέας Αγχιάλου πέταξε πάνω από την πόλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: newspaper

Ήταν μια κίνηση του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου να χτυπήσουν με χαρμόσυνους ρυθμούς οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Μητρόπολης Δημητριάδος για να τιμηθεί η μεγάλη μέρα.

Σύμφωνα με την εντολή του κ.Ιγνατίου "η συμβολική αυτή ενέργεια πραγματοποιείται σε όλες τις εκκλησίες και τις μονές της Μητρόπολης Δημητριάδος, για την ηθική ενίσχυση του λαού μας, κατά την περίοδο της ισχυρής δοκιμασίας που η πατρίδα και η ανθρωπότητα υφίσταται, αλλά και για την απόδοση τιμής στους Αγωνιστές του 1821, τους Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, που με τον αγώνα και την θυσία τους, έκτισαν εκ του μηδενός την σύγχρονη Ελλάδα και το περήφανο Έθνος μας".

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Δημητριάδος κάλεσε τους πολίτες να γεμίσουν τις αυλές και τα μπαλκόνια των κατοικιών τους με την Ελληνική Σημαία προς τιμήν όλων εκείνων που δοκιμάζονται από την μάστιγα της ασθένειας, αλλά και των γιατρών και νοσηλευτών, που δίνουν καθημερινά σκληρή μάχη στην πρώτη γραμμή του «πολέμου» στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

 



Πηγή: https://www.real.gr/koinonia/arthro/bolos_oi_kampanes_xtypisan_xarmosyna_gia_tin_epeteio_tis_25is_martiou_maxitika_kai_elikoptera_pano_apo_tin_poli-622431/

BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ