Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Πολλαπλά τα κτυπήματα του Άσσαντ στην Άγκυρα: Συριακές δυνάμεις πλησιάζουν την τουρκοκρατούμενη Αφρίν!

Πολλαπλά τα κτυπήματα του Άσσαντ στην Άγκυρα: Συριακές δυνάμεις πλησιάζουν την τουρκοκρατούμενη Αφρίν!

Χωρίς διακοπή συνεχίζει την προέλασή του στην επαρχία της Ιντλίμπ κα ντου Χαλεπιού ο συριακός Στρατός.

Λίγο μετά την ομιλία του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσσαντ, κατά την οποία ο Σύρος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η απελευθέρωση του Χαλεπιού δε σημαίνει το τέλος της προσπάθειας απελευθέρωσης όλης της Συρίας, στρατεύματα της χώρας έφτασαν νότια της τουρκοκρατούμενης Αφρίν στο δυτικό μέρος της επαρχίας του Χαλεπιού.

Όπως αναφέρεται ο συριακός Στρατός κατέλαβε σημαντικές θέσεις νότια και ανατολικά της τοποθεσίας Jabal Sema’an με στόχο να προχωρήσει προς την οχυρή θέση των ισλαμιστών ατάκτων στην Darret ‘Izza.

Ταυτόχρονα προωθείται νότια της επαρχίας της Αφρίν η οποία έχει περιέλθει υπό τουρκική κατοχή από το Μάρτιο του 2018.

Η Αφρίν μαζί με την Ιντλίμπ συνιστούν τις δύο κυριότερες περιοχές στρατηγικού χαρακτήρα για την Συρία αλλά και την Τουρκία και τώρα μένει να αποδειχθεί πόσο αποφασισμένοι είναι οι Τούρκοι για ανοικτή σύγκρουση με τον Άσσαντ. Και αυτό γιατί ο τελευταίος είναι.

Από την πλευρά τους τα τουρκικά ΜΜΕ ανακυκλώνουν τις συνηθισμένες εικόνες με τα συνεχή «ατελείωτα» κομβόι ενισχύσεων, μόνο που δεν είναι ικανά να ανακόψουν την προέλαση του συριακού Στρατού.

 Πηγή: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/848954_pollapla-ta-ktypimata-toy-assant-stin-agkyra-syriakes

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ