Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ημέρα αμυγδάλου: Τι προσφέρουν τα αμύγδαλα στα παιδιά

Ημέρα αμυγδάλου: Τι προσφέρουν τα αμύγδαλα στα παιδιά

Σίγουρα δεν το γνωρίζατε... και η αλήθεια είναι ούτε κι εμείς. Αλλά στο διαδίκτυο αν ρίξεις μια ματιά βρίσκεις τέτοια περίεργα πράγματα.

Γενικότερα πιστεύεται ότι τα αμύγδαλα είναι από τους αρχαιότερους καρπούς. Σύμφωνα με τη Wikipedia, οι αρχαίοι Έλληνες, οι Χετταίοι, οι Ρωμαίοι και οι Ευρωπαίοι τον Μεσαίωνα τα χρησιμοποιούσαν και στην μαγειρική, κάτι που γίνεται ακόμα και σήμερα.

Το αμύγδαλο είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς. Το εξωκάρπιο έχει χρώμα γκριζοπράσινο και είναι χνουδωτό. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο πυρήνας, ένας ξυλώδης φλοιός και μέσα σε αυτό ένα ή δύο σπέρματα που είναι και αυτά που χρησιμοποιούνται για τροφή ή επεξεργασία.

Τα αμύγδαλα περιέχουν 18% πρωτεΐνη, είναι άριστη πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου, φυτικών ινών και προσφέρουν κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και πολυακόρεστα λιπαρά.

Την Ημέρα Αμυγδάλου γιορτάζουμε όλα αυτά που προσφέρει ένα αμύγδαλο στον οργανισμό του ανθρώπου.

Τα οφέλη του αμυγδάλου στα παιδιά

Όπως αναφέρει και το Momjunction.com, τα οφέλη του αμυγδάλου στα παιδιά είναι αρκετά.

Τα αμύγδαλα:

  • Ενισχύουν την ανάπτυξη των οστών
  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημαμα
  • Βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου
  • Ενισχύουν την ενέργεια στον οργανισμό
  • Βοηθούν στην αντιμετώπιση τη δυσκοιλιότητας
  • Βοηθούν στην διατήρηση του βάρους

Παρενέργειες των αμυγδάλων στην υγεία των παιδιών

Αλλεργίες: Κάποιοι άνθρωποι είναι αλλεργικοί στα αμύγδαλα, γι' αυτό πριν δώσετε αμύγδαλα στα παιδιά σας βεβαιωθείτε ότι δεν είναι αλλεργικά.Πηγή: https://www.mothersblog.gr/paidi/ygeia/story/90100/hmera-amygdaloy-ti-prosferoyn-ta-amygdala-sta-paidia

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ