Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

Μακρύγιαλος: Ξεσηκώνονται για τον ξενώνα με τους πρόσφυγες

Μακρύγιαλος: Ξεσηκώνονται για τον ξενώνα με τους πρόσφυγες

Πλήθος κόσμου, όχι μόνο από τον Μακρύγιαλο, αλλά και από πολλά χωριά της ευρύτερης περιοχής, συμμετείχε στη συγκέντρωση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο, ενάντια στο ενδεχόμενο λειτουργίας ξενώνα για πρόσφυγες από τη Συρία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μακρυγιάλου, Παρασκευά (Πάρι) Αναστασιάδη, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του χωριού, την ερχόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 12μμ.

https://www.grtimes.gr/wp-content/uploads/2020/02/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%B7-4.jpg

Όπως ανέφερε μιλώντας στο GRTimes, στο ενδεχόμενο να λειτουργήσει ξενώνας στον οποίο θα φιλοξενηθούν περί τους 150-200 πρόσφυγες από τη Συρία, αντιδρούν όχι μόνο οι κάτοικοι του Μακρυγιάλου, αλλά και πολίτες από τα γύρω χωριά, όπως τη Μεθώνη, το Ελευθεροχώρι, τη Σφενδάμη, το Αιγίνιο κ.α., πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση, ώστε να ενημερωθούν για το τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή τους και για τα πολλά προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν. Μεταξύ άλλων τονίστηκε η ανυπαρξία τοπικού αστυνομικού τμήματος, σε συνδυασμό με τον φόβο για αύξηση της παραβατικότητας και οι ελλειπέστατες υποδομές υγείας της περιοχής που δεν επαρκούν καλά καλά ούτε για τον τοπικό πληθυσμό. 

Παράλληλα, ανέφερε πως μέσα στην εβδομάδα η άτυπη επιτροπή η οποία έχει συσταθεί για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών, θα εξετάσει όλους τους ενδεχόμενους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αποτραπεί το ενδεχόμενο λειτουργίας του ξενώνα.

Εργασίες στον ξενώνα

Η είδηση για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει ξενώνας για πρόσφυγες στην περιοχή, θορύβησε αμέσως τόσο τους κατοίκους, όσο και τον δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού, Αναστάσιο Μανώλα, ο οποίος μιλώντας στο GRTimes την περασμένη εβδομάδα (δείτε ΕΔΩ), εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση.

Επισήμανε μεταξύ άλλων πως η περιοχή δεν έχει την απαραίτητη υποδομή, αλλά κυρίως πως η ύπαρξη μιας τέτοιας δομής θα δημιουργούσε σοβαρά εμπόδια στον τοπικό τουρισμό που πασχίζει να αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.

https://www.grtimes.gr/wp-content/uploads/2020/02/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CF%89%CE%BD-6.jpg

Το ακίνητο για το οποίο γίνεται λόγος, βρίσκεται στη θέση Άη Γιάννης, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το κέντρο του Μακρυγιάλου και έως το 2014 φιλοξενούσε οικοτροφείο της ΕΨΥΚΑ (Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών). Παλαιότερα ήταν ξενοδοχειακή μονάδα.



Πηγή: https://www.zougla.gr/greece/article/makrigialos-ksesikononte-gia-ton-ksenona-me-tous-prosfiges

BINTEO




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ