Σάββατο 20 Απριλίου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

Η Τουρκία βρυχάται προς Ρωσία: «Τελευταία προειδοποίηση: Ή σταματάτε τώρα τον Άσσαντ στην Ιντλίμπ ή αναλαμβάνουμε δράση»

Η Τουρκία βρυχάται προς Ρωσία: «Τελευταία προειδοποίηση: Ή σταματάτε τώρα τον Άσσαντ στην Ιντλίμπ ή αναλαμβάνουμε δράση»

Ως την «τελευταία προειδοποίηση» παρουσιάζει μερίδα του τουρκικού Τύπου την συνάντηση που είχαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας, στο περιθώριο των εργασιών της 56ης συνόδου για την ασφάλεια στο Μόναχο.

Όπως αναφέρεται ο Μελβούτ Τσαβολυσογλου διεμήνυσε στον Σεργκέι Λαβρόφ ότι πρέπει να σταματήσουν οι επιθέσεις (δηλαδή η προέλαση) του συριακού Στρατού στην Ιντλιμπ αλλιώς η Τουρκία θα «αναγκαστεί» να αναλάβει δράση κατά των συριακών δυνάμεων.

Η διάσταση όμως των απόψεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας διευρύνεται συνεχώς. Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Mikhail Bogdanov αμφισβήτησε την παρουσία των τουρκικών φυλακίων στην περιοχή της Ιντλίμπ λέγοντας πως αυτά έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις πίσω ττην γραμμή των συριακών δυνάμεων.

«Ένας αριθμός τουρκικών φυλακίων συμβαίνει να βρίσκονται βαθιά πίσω από τις γραμμές του συριακού Στρατού. Οπότε σε αυτή την περίπτωση το ερώτημα είναι: Για ποιο λόγο τα χρειάζονται εκεί;», αναρωτήθηκε ο Ρώσος υφυπουργός.

Από την πλευρά του ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay υπεραμύνθηκε της τοποθέτησης των τουρκικών παρατηρητηρίων:

«Τα τουρκικά φυλάκια τοποθετήθηκαν εκεί και το “καθεστώς” της Δαμασκού έπρεπε να μείνει μακριά από αυτά. Η Ρωσία και το Ιράν θα έπρεπε να διασφαλίσουν πως οι δυνάμεις της Δαμασκού θα έμεναν μακριά από εκεί. Η Τουρκία είχε και αυτή υποχρεώσεις τις οποίες και τήρησε».

Την ώρα που μαίνεται το διπλωματικό παρασκήνιο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, η Άγκυρα με κάθε τρόπο διαφημίζει συνεχώς τις ενισχύσεις που έρχονται από το τουρκικό έδαφος στην Ιντλίμπ.

Μάλιστα όπως σημειώνουν κάποιοι τα βίντεο με τα τουρκικά άρματα και οχήματα είναι τόσο πολλά που κάποιοι αναρωτιούνται  μεταξύ σοβαρού και αστείου εάν πρόκειται πράγματι για νέες δυνάμεις ή για το ίδιο κομβόι που κάνει κύκλους…  

"Βροχή" τα προπαγανδιστικά βίντεο των εξτρεμιστών της Άγκυρας

Με τους Τούρκους να απειλούν και να μιλούν για ανάγκη απόσυρσης των συριακών δυνάμεων υποτίθεται για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους, οι τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στην Ιντλίμπ υπό την προστασία της Άγκυρας δεν σταματούν τις επιθε΄σεις τους κατά των δυνάμεων του συριακού Στρατού.

Στο βίντεο όχημα αυτοκτονίας φορτωμένο με εκρηκτικά κτυπά θέσεις των Σύρων στο χωριό Μιζνάζ βορειοδυτικά από την Ιντλίμπ.

Υπο αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει περίπτωση η Δαμασκός να αφήσει τις τρομοκρατικές δυνάμεις να δρουν ανεξέλεγκτα στην βόρεια Συρία.  

 



Πηγή: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/848463_toyrkika-mme-teleytaia-proeidopoiisi-apo-agkyra-se-mosha-i




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ