Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Είχε πάντα στην καρδιά του τον Ηρακλή”

Είχε πάντα στην καρδιά του τον Ηρακλή”

Η κόρη του αντιστράτηγου Γιώργου Κατσάνη, Λίνα, μίλησε στην εκπομπή “Newsroom 89.4” του ARENA FM 89.4, για την επιστροφή των οστών του πατέρα της στην Ελλάδα, 46 χρόνια μετά το θάνατό του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Υπάρχουν αισθήματα συγκίνησης και μεγάλης περηφάνιας. Θα φέρει αγαλλίαση και γαλήνη σε αυτό το δράμα της αναμονής, που ζούσαμε τα προηγούμενα 46 χρόνια. Περιμέναμε να επιστρέψει κοντά μας. Ήταν γενναίος ο πατέρας μου, είναι μεγάλος ήρωας. Αγάπησε την Κύπρο από πολύ νωρίς και βρήκε τον ηρωικό θάνατο που ονειρευόταν, στις πλαγιές.

Για το ατύχημά του στο Καυτανζόγλειο: “Σε στρατιωτικούς αγώνες το 1961, μπροστά σε 30.000 θεατές, έπεσε από ύψος 30 μέτρων, όλοι θεώρησαν ότι σκοτώθηκε, αλλά η μοίρα του είχε άλλα σχέδια για εκείνον”.

Για την προσωπικότητά του: “Ήταν γενναίος, πιστός στρατιωτικός με πίστη στον όρκο του. Ήθελε να τιμήσει τα όπλα που η πατρίδα του είχε εμπιστευτεί και το έκανε μέχρι τέλους”.

Για την κηδεία του το Σάββατο: “Η κηδεία θα γίνει στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στο Σιδηρόκαστρο Σερρών στις 11:00. Εκεί άνοιξε ο κύκλος της ζωής του, εκεί θα τελειώσει”.

Για την πορεία του στον Ηρακλή: “Σε ηλικία 14 ετών εντάχθηκε στον Ηρακλή, μέχρι που πέρασε στην σχολή Ευελπίδων. Είχε διακριθεί στους αγώνες των 100 και των 200 μέτρων. Είχε πάντα στην καρδιά του τον Ηρακλή ακόμη κι όταν ήταν στη σχολή”.

Για το πως υποδέχθηκαν τη συγκεκριμένη είδηση, στην οικογένειά του: “Κλείνει ένας κύκλος απίστευτου πόνου. Για όλες τις οικογένειες που περιμένουν τους δικούς τους, είναι σαν ένα καρφί στην καρδιά. Εμείς είχαμε πληροφορίες από το 2017 ότι βρέθηκε ομαδικός τάφος στον Ιλαρίωνα. Ξέραμε ότι εκεί, πολέμησε και σκοτώθηκε. Ήμασταν προετοιμασμένοι ότι μπορεί να υπήρχαν εκεί τα οστά του. Φυσικά, πλήθος συναισθημάτων μας κατέκλυσε από την επίσημη είδηση, ότι ήταν όντως εκεί”Πηγή: https://www.iraklis1908.gr/%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b5-%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b7%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%bb/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ