Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτή είναι η «λύση» για τα Ιεροσόλυμα – Ξεκινούν παγκόσμιες διαπραγματεύσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτή είναι η «λύση» για τα Ιεροσόλυμα – Ξεκινούν παγκόσμιες διαπραγματεύσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα αποτελέσει την βάση συζήτησης μεταξύ ΟΗΕ (Νέα Τάξη) και Εθνικής Δεξιάς (Πούτιν-Τραμπ)

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε το σχέδιό του για την Μέση Ανατολή και το Παλαιστινιακό, το οποίο έχει χαρακτηρίσει «συμφωνία του αιώνα» και όπως διαβάσατε νωρίτερα θα πάει στην Μόσχα για έλεγχο.

Όπως τόνισε πρόκειται για μία ρεαλιστική «win – win» λύση δύο κρατών, από εκείνη θα έχουν δηλαδή και οι δύο πλευρές κέρδη.

Σε δηλώσεις του, πριν από λίγο, και έχοντας στο πλευρό του τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο – όπως και με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ – έκανε λόγο ρεαλιστική «win – win» λύση, τόσο για το Ισραήλ, όσο και για την Παλαιστίνη.

Ο κ. Τραμπ πρόκρινε τη λύση των δύο κρατών, τόνισε μεν πως η Ιερουσαλήμ «θα παραμείνει “αδιαίρετη πρωτεύουσα” του Ισραήλ», αλλά οι Παλαιστίνιοι θα έχουν την πρωτεύουσά τους στην Ανατ. Ιερουσαλήμ, όπου θα ανοίξει Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Επαναλαμβάνουμε: Ο Τραμπ, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλοι, είπε πως η Ιερουσαλήμ θα είναι και αδιαίρετη πρωτεύουσα των Εβραίων (έκλεισε μάλιστα το μάτι στον Νετανιάχουμ όταν το είπε) αλλά και οι Παλαιστίνιοι θα έχουν ως πρωτεύουσα την Ανατολική πλευρά της πόλης.

 

Για του λόγου το ασφαλές δείτε το επεξεργασμένο βίντεο από το el.gr, στο οποίο υπάρχουν και οι δύο δηλώσεις:Πηγή: https://www.el.gr/diethni/gaiostratigiki/ektakto-ayti-einai-i-lysi-gia-ta-iero/

BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ