Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Η Κύπρος «ξύπνησε»: Κίνηση υπέρ Ρωσίας για να αλλάξει το κλίμα με Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κύπρος «ξύπνησε»: Κίνηση υπέρ Ρωσίας για να αλλάξει το κλίμα με Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα έχει αντιληφθεί τι έχει αλλάξει αυτή την στιγμή στον πλανήτη;

Σημαντικές αλλαγές γίνονται στην Μεσόγειο και φαίνεται πως και οι Κύπριοι αντιλαμβάνονται την παγκόσμια προσέγγιση που λαμβάνει χώρα μεταξύ ισχυρών δυτικών συμφερόντων και Ρωσίας (διαβάστε ΕΔΩ).

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν Ευρωπαίοι διπλωμάτες, η Λευκωσία, στην προσπάθειά της να βρει στήριξη στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων και των γεωτρήσεων στην δική της ΑΟΖ, βάζει βέτο στις νέες κυρώσεις της Ε.Ε. σε βάρος της Ρωσίας, αναφορικά με το θέμα της Κριμαίας.

Η συγκεκριμένη στάση της Κύπρου, σύμφωνα με τους κορυφαίους διπλωμάτες, οι οποίοι μίλησαν στο ειδησεογραφικό Πρακτορείο Reuters, Θέλοντας να κρατήσουν την ανωνυμία τους, έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια Γερμανών και Πολωνών, καθότι φρονούν πως η Μεγαλόνησο έχει, υποτίθεται, δεχτεί «αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στα θέματα της Τουρκίας», πράγμα που φυσικά επ’ ουδενί ισχύει.

Όπως σχολιάζουν ξεκάθαρα βάσει του ρεπορτάζ του Reuters, η Κύπρος φαίνεται ότι συνδέει τα δύο θέματα:

 

  •  Τις ρωσικές κυρώσεις
  • Τις τουρκικές γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της

 

Τουτέστιν, η Κύπρος κάνει διπλωματικό άνοιγμα στην Μόσχα, έστω μετριοπαθές, την ώρα που η Ρωσία, πριν από λίγες μέρες, διέψευσε τουρκικό δημοσίευμα ότι θα αναγνωρίσει τα Κατεχόμενα.

Ενώ οι Βρυξέλλες αναβάλλουν συνεχώς την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, η οποία καταπατά διεθνείς κανόνες, παρουσιάζονταν πανέτοιμες να επιβάλλουν κυρώσεις στην Ρωσική Ομοσπονδία, βάζοντας μάλιστα σε μαύρη λίστα Ρώσους αξιωματούχους. Εντούτοις, για να εφαρμοστούν όλα αυτά, απαιτείται ομοφωνία, αλλά η Κύπρος έχει ήδη μπλοκάρει το μέτρο.

Κατά τα φαινόμενα, λοιπόν, η Κύπρος έχει πιάσει το «νόημα», επιτρέψτε μας να το πούμε λαϊκά, και έχει σταματήσει να λέει, συνεχώς «ναι» σε ό,τι αφορά αρνητικά μέτρα κατά της Ρωσίας, με την οποία άλλωστε έχει υπογράψει αμυντική συμφωνία, ενώ διατηρεί ρωσικά κεφάλαια στις τράπεζές της.

Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε με συμφέροντα και η Κύπρος δώσει κάτι στην Ρωσία, η Ρωσία θα δώσει κάτι άλλο ως αντάλλαγμα. Κανείς δεν αγαπάει κανέναν.

Η Ελλάδα αυτό το γνωρίζει;Πηγή: https://www.el.gr/diethni/gaiostratigiki/i-kypros-xypnise-kinisi-yper-rosias/

BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ