Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Με επιτυχία και δυνατά χειροκροτήματα, πραγματοποιήθηκε στην Εναλλακτική Σκηνή του ΔηΠεΘε Κοζάνης, η πρεμιέρα του επιτυχημένου θεατρικού μονολόγου του Στάθη Παναγιωτίδη «Απειλή».

 

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο απέσπασε πλήθος θετικών κριτικών  και κατάφερε να είναι προτεινόμενο για βραβείο καλύτερου μονολόγου για το 2020 και παρουσιάζει στο κοινό το επίκαιρο θέμα του μεταναστευτικού και όχι μόνο.

 

Ο Στάθης Παναγιωτίδης σκηνοθετεί και ενσαρκώνει έναν Άραβα τον Σάντ  που μένει στη Γερμανία και όποιος δηλώνει το όνομα του στα αγγλικά είναι λυπημένος. Ξαφνικά έρχονται στο νου του όλες οι δυστυχισμένες αναμνήσεις του παρελθόντος και απευθύνεται οργισμένος στο ακροατήριο. Έχοντας αφήσει πίσω του τη γυναίκα του και το παιδί του και με μοναδική παρέα έναν Αιγύπτιο ονόματι Ναμπίλ προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στην υποτιθέμενη φιλόξενη Ευρώπη. Ο Σαντ αντιπροσωπεύει όλους τους μετανάστες της σύγχρονης εποχής οι οποίοι άφησαν πίσω τους  την πατρίδα τους για τη «γη της Επαγγελίας.» Παρόλα αυτά, ο κόσμος  τον περιορίζει σε ένα μικρό δωμάτιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρεπής τρόπος ζωής ισχύει μόνο γι’αυτούς που έχουν λευκό χρώμα στο δέρμα και οποιαδήποτε σκουρόχρωμη απόχρωση εμφανιστεί μπροστά τους, αποτελεί  απειλή.

Γιώργος Τριανταφύλλου

 

 BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ