Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

“Ύποπτα παιχνίδια” στις πλάτες του ελληνισμού: Βάσιμες υποψίες ότι η Τουρκία προσεγγίζει το Κάϊρο και το Τελ-Αβίβ

“Ύποπτα παιχνίδια” στις πλάτες του ελληνισμού: Βάσιμες υποψίες ότι η Τουρκία προσεγγίζει το Κάϊρο και το Τελ-Αβίβ

Απανωτά είναι τα χτυπήματα που δέχεται η Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ.Κωστίδης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, οι Τούρκοι (σε επίπεδο δημοσιευμάτων), βρίσκουν καλή την ιδέα να προσεγγίσουν το Κάϊρο (Αίγυπτο) και το Τελ Αβίβ (Ισραήλ). Είναι πάγια τακτική των Τούρκων να ανακοινώνουν στον τύπο, τις επόμενες κινήσεις τους.

Αυτή την στιγμή η Τουρκία δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Η Ελλάδα από την άλλη, θέλει να οριοθετήσει τα θαλάσσια σύνορά της, μαζί με τις δύο χώρες.

Ο Ερντογάν μπαίνει “σφήνα” σε αυτή την σχέση, για να ξαναβάλει στο κάδρο της εξωτερικής πολιτικής την Τουρκία. Αν καταφέρει να συμμαχήσει με την Αίγυπτο και με το Ισραήλ, τα ελληνικά σχέδια για «ενεργειακή αυτοδυναμία» θα συναντήσουν ανυπέρβλητα εμπόδια. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο αγωγός Φυσικού Αερίου East Med θα περνάει από το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, καταλαβαίνει τι θα συμβεί αν την θέση της Ελλάδας την πάρει η Τουρκία ή αν η Τουρκία συμμετάσχει με κάποιο τρόπο.

Δεν έχουμε απέναντί μας την Τουρκία του 90’ και του 2000’. Έχουμε απέναντί μας μια σύγχρονη χώρα που διαδραματίζει ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο. Θυμίζουμε ότι έχει μεγαλώσει την επικράτειά της, αφού ελέγχει ένα κομμάτι στην Βόρεια Συρία και ένα στο Βόρειο Ιράκ. Παράλληλα διατηρεί στρατεύματα και στην μακρινή Λιβύη.

Η Ελλάδα που προσπαθεί να βγει από την οικονομική κρίση, έχει μείνει πίσω σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Καλή αρχή το κλείσιμο του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα, αλλά μένει να δούμε τι θα γίνει στην συνέχεια. Άμυνα και Μεταναστευτικό είναι οι δύο «βόμβες» που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση. Χωρίς καλή οικονομία, δεν πρόκειται να υπάρξει σύγχρονη Άμυνα και χωρίς πολιτική βούληση δεν πρόκειται να λυθεί το Μεταναστευτικό το οποίο η Τουρκία χρησιμοποιεί. Παλιός Τούρκος πρωθυπουργός (ο Οζάλ) είχε πει ότι δεν χρειάζεται να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα, αφού μπορεί να στείλει εκατομμύρια μετανάστες.

Σαν να μην έφταναν τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, σήμερα έγινε γνωστό ότι μετά από την παρέμβαση της Ρωσίας και των ΗΠΑ, ο Χάφταρ και ο φιλότουρκος ηγέτης της Λιβύης Σάρατζ, θα συναντηθούν στην Μόσχα, για να συζητήσουν την λήξη των εχθροπραξιών.

Όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται ότι η Ελλάδα είναι μόνη της. Αυτό βέβαια το γνωρίζαμε ήδη. Το θέμα είναι πως θα αλλάξουμε τα δεδομένα υπέρ μας.Δυστυχώς, μόνο μια περίπτωση υπάρχει:

Αν η Τουρκία επιτεθεί με στρατιωτικά Μέσα στην Ελλάδα και φανεί ότι χάνει, ξαφνικά θα εμφανιστούν σύμμαχοι, που θα θελήσουν να κερδίσουν κάτι. Το ίδιο θα κάνουν οι “σύμμαχοι”, αν φανεί ότι κερδίζει η Τουρκία σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο με την Ελλάδα.

Επειδή δεν θέλουμε να αναμετρηθούμε πολεμικά με καμία χώρα, πρέπει τουλάχιστον να εξοπλιστούμε, ώστε ο όποιος αντίπαλος να το σκεφτεί δύο φορές πριν κάνει επιθετικές ενέργειες εναντίον μας.

Οι Τούρκοι που είναι οι μόνοι ισχυροί «αντίπαλοι παίκτες» για την Ελλάδα, φρόντισαν να αναπτύξουν την δικιά τους εγχώρια στρατιωτική τεχνολογία και αυτό είναι κάτι που εμείς δεν κάναμε.

Photo:eurokinissiΠηγή: https://www.el.gr/ethnos/themata/ypopta-paichnidia-stis-plates-toy-elli/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ