Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Σημαντική εξέλιξη: Οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι το Ιράν, έχει Όπλα Μαζικής Καταστροφής

Σημαντική εξέλιξη: Οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν ότι το Ιράν, έχει Όπλα Μαζικής Καταστροφής

Διαβάζουμε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο: Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις σε ιρανικές αερογραμμές για διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής…..

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν σήμερα κυρώσεις στην ιρανική αεροπορική και την ακτοπλοϊκή βιομηχανία για τη μεταφορά φονικών προηγμένων οπλικών συστημάτων από το Ιράν ως βοήθεια προς την Υεμένη και για τη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Η Ουάσινγκτον στοχοθέτησε τρεις γενικούς εμπορικούς αντιπρόσωπους της ιρανικής ιδιωτικής εταιρίας Mahan Air, που εδρεύει στην Τεχεράνη, για τον ρόλο που έπαιξαν οι αερογραμμές στη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής, όπως και ένα ιρανικό ακτοπλοϊκό δίκτυο που ενεπλάκη στο λαθρεμπόριο όπλων από το Ιράν στην Υεμένη, διευκρίνισε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάτμεντ.

Ακολουθεί η ανάλυση του el: Όπως και στην περίπτωση του Ιράκ κάποτε, έτσι και στην περίπτωση του Ιράν τώρα, οι Αμερικανοί έχουν τα αποδεικτικά για την χρήση Όπλων Μαζικής Καταστροφής. Επί Μπους η αμερικανική στρατιωτική μηχανή κινήθηκε κατά του τότε ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ, με σκοπό τον αφοπλισμό. Μένει να δούμε τι θα συμβεί στην περίπτωση του Ιράν.

Να σημειωθεί ότι η Τεχεράνη (πρωτεύουσα του Ιράν) έχει προηγμένη αμυντική τεχνολογία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί στρατιωτικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες.Ένας συμβατικός πόλεμος με το Ιράν όμως, δεν θα είναι περίπατος για τους Αμερικανούς.

Συμβατικός πόλεμος: Χρήση απλών «έξυπνων» όπλων.

Μη Συμβατικός πόλεμος: Χρήση “έξυπνων” πυρηνικών όπλων.

H αμυντική ικανότητα του Ιράν:

Σημαντική σημείωση: Η Τεχεράνη έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την Ρωσία του Πούτιν. Αν οι Αμερικανοί επιτεθούν θα περιμένουμε να δούμε την απάντηση του Κρεμλίνου. Σε κάθε περίπτωση, οι συνέπειες ενός αμερικανο-ιρανικού πολέμου, θα είναι ολέθριες.

Πληροφορίες: ΑΜΕ ΜΠΕΠηγή: https://www.el.gr/war/usa/simantiki-exelixi-oi-amerikanoi-anak/

BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ