Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ενισχύεται η Πολεμική μας Αεροπορία με σύγχρονο μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Ενισχύεται η Πολεμική μας Αεροπορία με σύγχρονο μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Μια πολύ καλή κίνηση για την αναβάθμιση του στρατιωτικού εξοπλισμού της χώρας μας.

Έφτασε στη Λάρισα το πρώτο επιθετικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου MQ-9 (μια τροποποιημένη έκδοση του αμερικανικού ΜQ-9 Reaper, έχοντας ενισχυμένα ηλκετρονικά αλλά και περισσότερες δυνατότητες) το οποίο μπορεί να φέρει όπλα.

Στην υποδοχή του παρευρέθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο αρχηγός της Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης αλλά και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η παρουσίαση του νέου αυτού αποκτήματος, θα γίνει στα ελληνικά ΜΜΕ στις 19 Δεκεμβρίου.

Αυτό που ήδη έχει εντυπωσιάσει αλλά και προκαλέσει αίσθηση είναι το ρητό που αναγράφεται επάνω στο αεροσκάφος: «Ός τα πανθ’ ορά», το οποίο προέρχεται από την αρχαία ελληνική ρήση «Έστι δίκης οφθαλμός ός τα πανθ’ ορά» δηλαδή «Υπάρχει οφθαλμός της θείας Δικαιοσύνης, ο οποίος παρακολουθεί τα πάντα».

Το περίφημο ρητό αναγράφεται στο πλευρό του μη επανδρωμένου αεροσκάφους που θα μπορεί να πετάει επί 24 ώρες διανύοντας μεγάλες αποστάσεις και να δίνει στα επιτελεία εικόνα σε πραγματικό χρόνο.

Ο Τζέφρι Πάιατ με ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει πως πρόκειται για κομβικό σημείο στην ολοένα αυξανόμενη συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ, ειδικά μετά τη νέα στρατηγική συμφωνία συμμαχίας και συνεργασίας MDCA που υπέγραψαν πρόσφατα οι δύο χώρες.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Η Ελλάδα σκοπεύει να προμηθευθεί ακόμη ένα ίδιο τροποποιημένο MQ-9 από τις ΗΠΑ αλλά και ακόμη τρία παρόμοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ισραήλ.Πηγή: https://www.el.gr/war/air-force/enischyetai-i-polemiki-mas-aeroporia-m/

BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ