Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία μετά τις νέες προκλήσεις και το «μνημόνιο κατανόησης» με τη Λιβύη έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσις.

Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, και υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο«Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας... Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σερβία: Υποστηρίζουμε πλήρως την Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορά της

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας με τη χώρα μας εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας στις κοινές δηλώσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της.

Ο Αλεξάντερ Βούτσις υπογράμμισε πως η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ο Σέρβος πρόεδρος ανέλαβε επίσης την πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν στη χώρα του ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα. O πρωθυπουργός, από την πλευρά του, τον ευχαρίστησε για τη στάση του σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα. Τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.Πηγή: https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1036863/aystiro-minyma-mitsotaki-stin-agkyra-tha-yperaspistoyme-ta-dikaiomata-mas

BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ