Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Τουρκία : Στρατιωτικός χαιρετισμός μαθητών στον Χουλουσί Ακάρ

Τουρκία : Στρατιωτικός χαιρετισμός μαθητών στον Χουλουσί Ακάρ

Υστερία επικρατεί στην Τουρκία με τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία εναντίον των Κούρδων. Ολοι σπεύδουν να δηλώσουν τη συμφωνία τους με τις αποφάσεις του Ερντογάν, χαιρετώντας στρατιωτικά.

Μικρά παιδιά, αθλητές, ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν καθιερώσει το χαιρετισμό, ακόμη και σε δημόσιες εμφανίσεις τους.

Τελευταίο περιστατικό στη μακρά αυτή λίστα με τον τούρκο υπουργό Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Κατά την επίσκεψή του στο σχολείο από το οποίο είχε αποφοιτήσει, μαθητές τον υποδέχτηκαν με στρατιωτικό χαιρετισμό.

Οπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί, όταν ο υπουργός μπήκε στην αίθουσα, όλοι οι μαθητές σηκώθηκαν, χαιρέτισαν στρατιωτικά ενώ τραγούδησαν τον ύμνο του σχολείου.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Χουλουσί Ακάρ επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης και συμβούλευσε τα παιδιά να επενδύσουν στη μόρφωσή τους. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της πειθαρχίας λέγοντας ότι η πειθαρχία χρειάζεται παντού, όχι μόνο στον στρατό ενώ συμβούλευσε τους μαθητές να φροντίζουν τους οικογενειακούς δεσμούς.

Σε ερώτηση μαθητή για την επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, ο Ακάρ απάντησε ότι «η ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας είναι ζωτικής σημασίας. Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα επιτρέψουμε οποιονδήποτε κίνδυνο και απειλή εναντίον των συνόρων μας και του λαού μας στα νότια της χώρας».

 

Αθλητές

Η αρχή έγινε με τους αθλητές της γειτονικής χώρας, κυρίως τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας. Στις τελευταίες αναμετρήσεις, ακόμα και σε ευρωπαϊκούς αγώνες όπως σε αυτόν της Εθνικής Τουρκίας με την Γαλλία, χαιρέτησαν στρατιωτικά.

Το ίδιο έκαναν και οι οπαδοί της ομάδας στις κερκίδες.

Η υπόθεση απέκτησε διαστάσεις υστερίας, με τους αθλητές και άλλων αθλημάτων, σε διάφορους αγώνες να χαιρετούν στρατιωτικά για να δείξουν τη συμφωνία τους με την πολιτική Ερντογάν.

Ακόμα και η αθλήτρια του μπόξ, Μπουσενάζ Σουρμενελί, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, θεώρησε καλό να χαιρετήσει στρατιωτικά.

Büşra@busrahkm61

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonasında 69 kiloda altın madalya kazanan, gözyaşları içerisinde asker selamı veren milli sporcumuz Busenaz Sürmeneli’yi tebrik ediyorum, bu gurur hepimizin, o gözyaşları mutluluk ve gurur gözyaşları, seninle gurur duyuyoruz.

View image on Twitter

120

4:34 PM - Oct 13, 2019

Πολεμική υστερία

Την ίδια ώρα, οι εφημερίδες που στηρίζουν τον Ερντογάν πέρασαν την προηγούμενη εβδομάδα σε άλλο επίπεδο.

Κάλεσαν τους αναγνώστες τους να αναρτήσουν και να μοιραστούν την εικόνα των ποδοσφαιριστών που χαιρετούν στρατιωτικά στους δικούς τους λογαριασμούς, να την στείλουν στους φίλους τους και σε αντάλλαγμα… υπόσχονταν δώρα.

Sabah Gazetesi✔@Sabah

Kahraman Mehmetçiklerimize moral olmaya var mısınız? Asker selamını ver, fotoğrafını çek, bu gönderi altında iki arkadaşını etiketleyerek fotoğrafını paylaş ve bizi takip et, birbirinden özel sürpriz hediyelerden birini kazan! Haydi,bir selam da sen gönder!

View image on Twitter

128

3:41 PM - Oct 16, 2019

 Αντίδραση των βελγικών αρχών

Στο Βέλγιο η εικόνα μικρών παιδιών που χαιρετούν στρατιωτικά, προκάλεσε την αντίδραση των Βελγικών αρχών.

Μάλιστα, ο βέλγος υπουργός Αθλητισμού Μπέν Βέιτς, δήλωσε σχετικά: «Είναι ανήκουστο μικρά παιδιά να χρησιμοποιούνται για πολιτική και στρατιωτική προπαγάνδα. Η ομοσπονδία πρέπει να δράσει γρήγορα. Θα πολεμήσουμε για ξένες συρράξεις μέσα στα γήπεδα μας; Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα παιδιά και όχι να τα χωρίζει».

Buzz Spor@buzzspor

Asker selamı verdiği gerekçesiyle Beringen Türkgücü'ne (Turkse FC), Belçika Futbol Federasyonu tarafından soruşturma başlatıldı.

View image on Twitter

893

10:42 PM - Oct 15, 2019

T Πηγή: https://www.in.gr/2019/10/21/world/tourkia-stratiotikos-xairetismos-mathiton-ston-xoulousi-akar/

BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ