Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Ιερή αγανάκτηση συνέχει τις καρδιές ημών των Ελλήνων Ορθοδόξων μετά από τη μνημόνευση του σχισματικού Ουκρανίας Επιφανίου όχι μόνο από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αλλά και από όλους τους  συλλειτουργούντας Αρχιερείς, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έως και τον Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνο, στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο της 19ης  Οκτωβρίου 2019 που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης.

Ιερή αγανάκτηση συνέχει τις καρδιές μας  για έναν επιπλέον λόγο. Από τους Ιερείς, τους Μοναχούς και τους Λαϊκούς που ήταν παρόντες στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης κατά την ιερή ώρα της Θείας Λειτουργίας δεν ακούστηκε ούτε ένα «αίσχος»! Αυτό μας λυπεί ακόμη περισσότερο - ως λαϊκά μέλη της Μίας Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος της Μητροπόλεως Φλωρίνης – διότι η οργή του Θεού δεν χτυπάει μόνο την ασέβεια των Αρχιερέων αλλά και την δήθεν ευσέβεια του λαού, δηλαδή των Κληρικών και των Λαϊκών που κοινωνούν με «ακοινώνητους».

 

 

Η παρακάτω φράση του πατρός Αυγουστίνου Καντιώτη ηχεί στα αυτιά όλων ημών που γίναμε θεατές αυτής της ανίερης μνημόνευσης όπου πίσω από τον διάκο στα δεξιά στέκονταν ο αιρετικότατος Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στα αριστερά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και πιο κάτω, στο βάθος, ο καλούμενος επίσκοπος Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, δηλαδή ο πρώην Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας [1]. «Κοιτάζω δεξιά, με πιάνει απελπισία, κοιτάζω αριστερά το ίδιο, κοιτάζω και κάτω το ίδιο. Όταν κοιτάζω προς τα πάνω, προς το Θεό, τότε ειρηνεύω!» (επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης)

 

Αδελφοί εν Χριστώ,

 

Όταν μας απελπίζουν ή και μας σκανδαλίζουν οι άνθρωποι ας θυμόμαστε τα λόγια του μακαριστού π. Αυγουστίνου: "Όταν κοιτάζω προς τα πάνω, προς τον Θεό, τότε ειρηνεύω!" Ευχόμαστε όλοι οι αποτειχισμένοι Ορθόδοξοι Έλληνες και οι συν αυτώ να βρουν τον δρόμο της εν Χριστώ Ελευθερίας.

 

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος – Δημήτριος Εμμανουήλ

Ο γραμματέας – Χρήστος Ελευθεριάδης

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ